Vad är PVC VVS?

PVC VVS är VVS gjort med polyvinylklorid (PVC) rör. Omkring hälften av världens PVC-produktion går till tillverkning av rör för VVS-applikationer, och PVC VVS är oerhört vanligt runt om i världen för nya strukturer och utbyten av befintliga VVS-system. De huvudsakliga alternativ till PVC VVS är kopparrör, även gjutjärn och vissa andra plaster används också i VVS applikationer, tillsammans med klorerade polyvinylklorid (CPVC), en nära släkting till PVC.

Det finns ett antal fördelar för PVC VVS. Det är billigt, som kan vara lockande för människor som betalar för reparationer eller att försöka sänka byggkostnaderna. Det är också mycket lätt att installera, även personer med begränsad VVS-erfarenhet kan installera och reparera grundläggande PVC vvs och rörmokare som arbetar med mer komplexa uppgifter kan arbeta mycket snabbare med PVC än med andra typer av VVS-material. PVC också reagerar inte med betong och andra byggnadsmaterial, till skillnad från metaller såsom koppar.

Till skillnad från koppar, inte PVC inte utgör någon brandrisk under installationen som förenar görs med ett nätverk av kontakter som kan skruvas fast, tejpade, och limmade ihop. Koppar, å andra sidan, måste lödas under installationen, vilket kan generera giftiga ångor och potentiellt orsaka brand. Kopparrör är också ofta löds med giftiga ämnen som kan läcka ut i vattnet och rör sig kan vara rostiga av de faktorer som orsakar läckor, och kan bygga upp skala som interfererar med VVS. Expansion och kontraktion av koppar över tiden till följd av temperaturförändringar kan också bidra till bildandet av läckor.

PVC VVS har vissa nackdelar också. Det brukar bli högt, vilket gör det impopulära för vissa inställningar, och det är mycket känslig för värme och kyla. I områden där temperaturen blir låg, behöver PVC VVS-isolering. För höga temperaturer, en del människor föredrar att använda CPVC, som har en högre temperatur tolerans. PVC har också ett smalt spektrum av storlekar, vilket kan bli ett problem om komplicerade VVS-arbeten.

Vid bedömningen av VVS-alternativen, är det en bra idé att prata med en rörmokare. Rörmokare kan ge information om val, och de kan ge rekommendationer om specifika strukturer, inställningar och kunder. Speciellt när ledningar måste bytas, bör man pratar med sina rörmokare, eftersom rörmokare får installera PVC VVS eftersom det är enkelt och rörmokaren kan anta att besparingar genom att använda billigare material kommer att uppskattas. Om folk specifikt vill koppar eller annat material, kommer de att behöva be om det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.