Vad är Offset Printing?

offsettryck, även kallat offset litografi, är en typ av tryckprocess som används av nästan alla stora tryckerier. Det kallas kompensera , eftersom bläcket inte direkt trycks på papperet, men distribueras från en metallplatta med en gummimatta där det sedan som på pappret.

Offset kan göras på en webbsida tryckpress, en som använder stora rullar kontinuerligt matas papper, eller ett ark matas pressen att, som man kan förvänta sig, använder pappersark. Båda typerna av pressar producera tryckt material som kan skära till efter utskrift. Offset använder alla av den senaste tekniken inom tryckning, inklusive datorer som stöd i design. Datorer används också för att generera instruktioner för blandning av färg färger samt deras fördelning på papperet.

Offset fungerar eftersom vatten och bläck som använts i tryckprocessen inte blandas. De bilder som ska skrivas skapas på datorn och sedan "brännas" på metallplattor genom kemiska utveckla process som liknar fotografering. De metallplattor är fuktad med vatten som ansluter sig till områden utan bilder. Bläcket är bredvid, en färg i taget, där den fastnar i områden med bilderna. Den mest moderna system använder en direkt-till-plåt system där bilderna bränns direkt till metallplattor, utelämnande av ett andra steg sparar tid och pengar.

De färger som används i offsettryck är vanligtvis cyan, magenta, gul och svart, företrädd med bokstaven K (CMYK). Observera att K används för att representera svart att se till att det inte är någon sammanblandning med blått. Olika andelar av var och en av dessa fyra färger skapar så gott som varje färg som används i offsettryck. Det finns färgmatchning system, t. ex. PANTONE? system, som gör att skriva ut köpare att se färgen. Koden för färgen kan föras in i offsettryckeriet dator och det kommer att beräkna den procentsats av varje färg som skall användas.

Tekniken bakom offsettryck tillåter stora mängder tryckning som skall slutföras snabbt och utan variationer i bläck distribution. Den sista tryckt material som produceras genom litografiteknik torr också snabbt, hålla produktionen flyttar smidigt från tryckeriet till mål arbete styckning och bindemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.