Vad är OSB Plywood?

Oriented strand board (OSB) är en konstruerad träpanel produkt gjord av plast-agglomererat trä trådar eller flingor. Veden delarna är just klippa och orienterad för att producera en träpanel med enhetliga styrka och täthet. Precis som plywood är det allmänt lämplig som en strukturell styrelse, och är vanligt i tak och vägg omslag, i bjälklag och alltmer i möbeltillverkningen.

OSB består av långa trä programdelarna och bör inte förväxlas med medelhög densitet fiberskivor (MDF), som består av fina träfibrer eller spånskiva, som är gjord av sågspån. Alla tre av dessa modifierade träprodukter är tillverkade av bindande trä partiklar med en harts eller annat bindemedel, men alla har olika egenskaper och användningsområden. Den bör inte heller förväxlas med plywood, som är gjord av breda, platta skivor av trä limmas i skikt.

OSB tillverkas genom att kombinera trä och harts beläggning under hög värme och tryck. Hela stockarna blötläggas, avbarkas, och skuren i delar som är normalt upp till sex inches lång och en tum. Banden torkas, blandas med harts och en liten mängd vax, och formas till lager. Den inre skikt av en OSB panel är orienterade i 90 graders vinkel. De yttre lagren är orienterade i en viss riktning, den färdiga panelen kommer att bli starkare i den riktningen. Massan matas sedan in i ett pressmeddelande, där trä och harts kombinera under extrema värme och tryck. Panelerna är skära till, stämplade med användning och kvalitetssäkring information och kant-belagda.

Coating kanter hjälper till att försegla panelerna mot fukt. Eftersom OSB skivor ofta är dåligt väder under en hem konstruktion, bör byggare använda paneler som är klassade "Exponering 1" eller "yttre" för att de var gjorda med en vattentät plast. Byggare bör också noga med att inte lämna styrelser som har skurits där vatten kan komma åt dem. Styckning en panel avslöjar ny kanter som inte har överdrag och kan svälla upp om de blir blöt.

Tillverkare tout OSB som ett miljövänligt byggande alternativ. Massorna används för att göra det ger väldigt lite utsläpp. Det kan tillverkas av ett bredare spektrum av trädslag än plywood, inklusive mer snabbväxande arter. Den kan också göras från yngre träd och använder mer av en trädets ved. Som ett resultat av skogen används för att tillverka OSB kan vara mer förnyas än de som används för att tillverka plywood. Trä byggprodukter kräver i allmänhet mindre energi att tillverka än icke-träprodukter. Oriented strand board "kan och bör återvinnas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.