Vad är Natural Resin?

Natural harts är en harts produkt som kommer från en anläggning, i motsats till syntetiska harts, som sker genom kemisk syntes. Naturhartser har använts i olika mänskliga kulturer i tusentals år, ett anmärkningsvärt exempel på en forntida användning av kåda kan ses i Egypten där harts användes vid utarbetandet av mumifierade kroppar. Naturhartser fortsätta att användas i dag för ett stort antal tillämpningar som sträcker sig från parfym till behandlingen av stråkar till instrument som violiner och cello.

Några utmärkande egenskaper definierar en naturlig harts. Den första är att den börjar i en klibbig, lätt gummy stat, och härdar med tiden. Det andra är att det är lösligt i alkohol och liknande föreningar, men inte i vatten. Detta är det som gör plaster så användbart, de kan vara uppvärmd eller behandlas i alkohol för att mjuka upp dem, som till något, och tillåtas att torka. Efter torkningen kommer hartset erkänna inte vatten intrång.

Resin bildas naturligt av många växter som ett självförsvar och helande mekanism. Resins har ett kolväte bas, och ofta innehåller terpener, vilket ger dem en skarp lukt. De kan innehålla andra ämnen också. När färska, hartser gummy, klibbig och mjuk. Med tiden hårdnar de upp. Detta härdning är det som gör dem användbara för människor, som harts är svårt nog att användas i lack, färg, fogmassor, lack och lim, bland annat.

Grundläggande naturlig harts är ibland som helt avlägsnar den terpener, i vilket fall det är känt som kolofonium. Kolofonium är en form av naturligt harts som används för behandling böja strängar. Vissa hartser stanna mjukt, i en form som kallas tuggummi hartser eller oleoresiner. Gum hartser blanda dragen i ett tuggummi och ett harts, och oleoresiner kan ha aromatiska föreningar, som leder dem till att klassificeras som balsamer.

Soft naturlig harts används i parfym och rökelse. Frankincense är ett exempel på en välkänd mjuk plast som bekant förekommer i Bibeln. Detta aromatiska kåda har använts i parfymer och rökelse i Mellanöstern under mycket lång tid, liksom många andra balsamer. Balsamer från hela världen även ibland dyka upp i personliga hygienprodukter, där de kan ses som terapeutiska, eller helt enkelt för deras starka doft.

Ibland blir naturligt harts fossil, skapa bärnsten. Detta botade och fullt härdat form av kåda kan skäras och slipas för att göra en lysande genomskinligt sten som kan variera i färg från ljust gult till djup orange. Amber tros av vissa kulturer att ha medicinska eller terapeutiska egenskaper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.