Vad är Microsanding?

som en metod som hjälper till att mildra tyg ojämnheter och skapa en silkier känna på tyget ytan finns ingenting bättre än processen för microsanding. Här är lite bakgrund om microsanding tyg och hur denna process kan bidra till att göra även de svåraste tyget smälter lite mjukare vid beröring.

som alltid med många olika typer av behandlingar som används på tyger, microsanding inbegriper att en förändring i strukturen på de enskilda fibrerna som utgör materialet. Tekniken börjar med en rulle som har en rad mycket korta stift sticker ut från kroppen på rullen. Stiften är bland de kortaste som används med någon typ av tyg teknik och kanske tråkigaste också. Stiften avsiktligt mattas så att de inte kommer att skapa små hål i väven i tyget. När tyget dras genom rullarna, den dova stift tag fibrer i duken och dra dem till ytan. Slutresultatet av detta tyg utjämning är att även de svåraste tyger kommer att behålla en smidig översta lagret som kommer att vara mjukare i handen.

Det som skiljer denna typ av tyg borsta förfarande bortser från några andra metoder som använda rullarna är att microsanding är aldrig meningen att faktiskt bryta eller riva någon av fibrer. I huvudsak drar processen helt enkelt upp delar av fibrer till ytan av materialet, vilket skapar en effekt som inte är till skillnad från gräs på en gräsmatta. Fibrerna behåller sin styrka, liksom deras förmåga att absorbera färg. Det enda som skiljer är att förekomsten av den upphöjda fibrer förändrar känslan i materialet.

Microsanding kan användas med nästan alla typer av fiber. Det är speciellt effektivt med syntetiska fibrer och blandningar fiber. Petroleum baserade fibrer, som olefin och polypropen, svara särskilt bra för en microsanding process. Eftersom konstfibrer tenderar att vara lite hårdare vid beröring och är mindre sprött än några naturfibrer, det microsanding tekniken kan bidra syntet att må mycket mer som rå bomull eller vissa former av silke.

Microsanding tyg är ett bra sätt att använda billigare material och tävla med den mjuka konsistens dyrare blandningar. Som ett resultat av tyg som har genomgått microsanding kan användas för en rad tillämpningar, från område mattor till gardiner till örngott. Används för att göra varaktiga, men grova tyger mer lockande för allmänheten, microsanding hjälper till att producera ett antal varor till överkomliga priser, vilket kan vara bra för alla som har i uppgift att starta ett hushåll på en blygsam budget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.