Vad är Metal försegling?

Metal kan tyckas segt, men det krävs fortfarande att tas om hand. Ett av de bästa sätten att se till att metall-produkter så länge som möjligt är att försegla dem med en speciellt utformad produkt. Metal tätningsmedel kan skydda olika typer av metall mot korrosion, repor, ultraviolett (UV) skador och slitage.

Vissa märken av metall tätningsmedel specialiserar sig på att skydda produkterna från skador som orsakats av korrosion. Medan syra och andra kemikalier kan korrodera metaller, även hushållsprodukter som salt kan orsaka samma skada. Korrosion resulterar vanligen i små gropar i ytan, färgen bleknar och allmän försämring över tid. Det är oftast finns i metaller som järn, så stål, aluminium och koppar, produkter framställda av dessa material bör vanligtvis vara täckt med ett tätningsmedel som lovar korrosionsskydd.

För produkter som är avsedda att se bra ut kan en metall tätning ger extra glans. Oavsett om metallen är en apparat, dekoration eller annat objekt som ser bäst när den är ny och glänsande, denna typ av sealer rekommenderas. En sådan metall tätning är normalt rekommenderas för produkter av stål och aluminium, eftersom de vanligtvis ser ganska intressant med lite glans.

Metaller som är kvar utanför ofta behöver skyddas från både vatten och UV-strålar. Rostskydd är ett stort steg mot att skydda alla typer av metall, som de främsta orsakerna till rost är ofta fukt, luft och salt. Även äldre objekt med en industriell look, såsom tunga produkter av järn, kan dra nytta av en metall tätning som förhindrar rost uppstår. Huruvida sådana poster se regn ofta eller bara morgondaggen måste all fukt vara utelåst från ytan. Detsamma gäller för UV-strålar som kan tona eller försvaga metall med tiden.

Diverse metallprodukter fungerar bäst med minsta möjliga friktion. Till exempel kopparrör måste tillåta vätska att gå igenom dem fritt, så brist på friktion är en positiv egenskap. Vissa metall tätningsmedel erbjuder denna förmån, och de är oftast kallas antifriction. Medan andra endast gör metall ser våt och glänsande, utan att erbjuda antifriction egenskaper, så det kan vara viktigt att göra åtskillnad mellan de två typerna av metall tätningsmedel.

De flesta av metall tätningsmedel är tydliga, men det är möjligt att hitta fläckar i olika färger som innehåller någon typ av sealer. Antingen slag kommer vanligtvis i en sprayburk eller badkar, ungefär som färg. Beroende på vilken post som används, det oftast kan borstas eller sprutas på utan hjälp från en professionell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.