Vad är Metal Casting?

Metal gjutning är ett metallbearbetning teknik där smält metall hälls i en form och får möjlighet att ställa innan den tas bort för att avslöja en metall bit som kan vara klar med slipning, slipning och polering innan de säljs. Detta är en av de äldsta metallbearbetning teknik i världen, med tecken på bitar gjutna har hittats vid arkeologiska utgrävningar runt om i världen, ibland visar en mycket hög nivå av skicklighet. Denna teknik fortsätter att utnyttjas i dag i ett brett spektrum av industrier.

En mängd olika material kan användas för att göra formar för metall gjutning, beroende på vilken metall som man arbetar. Materialet måste vara stark och tålig nog att klara den heta metallen, samtidigt som det är praktiskt nog att vara ristade eller arbetat i en form. Trä, kalksten, gips och keramik har använts för mögel och rå metall gjutning har utförts genom att hälla smält metall i formar tillverkade genom urholkar sand eller lera. Återanvändbara formar för metall gjutning klickar ihop, hålla metallen medan den fastställer och sedan dra isär.

En del formar görs av rista en form av vax, inklusive en hög grad av noggrannhet så att pjäsen kommer att vara så klar som möjligt. Vax kan infogas i en våt keramik eller gips block och sedan sköt, vilket formen på mögel bakom medan vaxet rinner ut. Denna teknik är känd som "förlorat vax gjutning," och det är enkelt att få undervisning i elementär skolklasser konst.

Gör metall gjutning, människor behöver ofta tillgång till ett gjuteri, en anläggning som har särskilt utrustade för arbete med varma metaller. Gjuterier omfattar en mycket het ugn eller spis känd som en smedja som kan användas för att arbeta metall direkt för smide, eller för att smälta metaller för metall gjutning. När metallen är smält, kan det också vara legerat med andra metaller för att ta fram önskade egenskaper, och sedan försiktigt hälls i formar för gjutning.

Olika metaller kräver unika nivåer av skicklighet att arbeta med, som anges med "bronsåldern", "järnåldern", och så vidare för olika perioder i mänsklighetens historia. Vissa gjuterier är utrustade för att hantera en rad olika metaller, inklusive metaller som behöver en mycket hög temperatur för att arbeta, medan andra är mer råa, och utformad för att användas med mjukare metall som är lättare att arbeta. Metal gjutning kan även åstadkommas med fina metaller som silver och guld för att göra rösterna smycken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.