Vad är Laser Etsning?

Laser etsning är processen med att använda en laserstråle för att permanent skära en bild eller ett mönster i ett hårt material, såsom glas, trä eller metall. För stora projekt, storleken är djup och läge mönster typiskt programmerats i en dator som styr lasern. Styrkan i lasern är baserat på det använda materialet och den nivå av värme som krävs.

Denna typ av etsning är normalt återfinns på en tillverkning inställning. Det finns två typer av lasrar, handhållna och maskin-drift. Den handhållna enheter används av en produktionstekniker för att rätta mindre fel eller kvalitetsfrågor med produkten vid slutet av arbetsflöden. Hantverkare eller gravörer som behöver skapa en mycket exakt arbete produkt kan också använda laser etsning som ett verktyg.

Maskinen manövreras enheten är programmerad att massproducera ett särskilt mönster, genom etsning det i den slutliga materialet. Vanliga användningsområden för laser etsning omfatta kretskort, gravyr metall eller snidning hårdplast. Lasrar används sällan för trä, eftersom de tenderar att lämna brännmärken på ytan av trä.

När man väljer en laser etsning maskin, är det viktigt att tänka på tre saker: garanti, pris och funktion. Lasern etsning Maskinen kommer att generera betydande värme och dra ett stort inflytande för att driva lasern. Risken för komponenter bränna ut eller inte är högre med denna typ av maskin. En bra garanti skyddar dig från reparationskostnaderna för en viss period och gör att du kan få värdet på enheten innan att behöva investera i reparationer.

Priset på en laser etsning maskin varierar från $ 7. 800 till $ 25. 000 amerikanska dollar (USD). Ta dig tid att göra en lista över de funktioner du behöver och de som är trevliga att ha men inte nödvändigt. Gör ditt val baserat på livslängd enhet. Om ditt företag kräver en betydande etsning, är investeringen i en kvalitet etsning maskin värt det. Om inte, leta efter en enhet som bara uppfyller dina aktuella behov.

Den dagliga driften av pannan är ett mycket viktigt övervägande. Leta efter en modell som är lätt att använda, med ett enkelt gränssnitt, inbyggda hjälpfunktionen och är programmerbar. Låt den personal som ska använda maskinen för att bistå i produkten översynen. Detta kommer att minska klagomål på maskinen efter att det har köpts in och kommer att resultera i ett urval som uppfyller praktiska behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.