Vad är Fashion Week?

Modeveckan är en händelse där designers har en chans att visa nya rader av kläder, skor, väskor och andra tillbehör. Som namnet antyder, varar modeveckan vanligtvis runt en vecka, och den har den senaste och bästa av modevärlden. De "fyra stora" modeveckorna i Milano, Paris, New York City och London avgöra vad som finns i och vad som anges i den kommande säsongen och lockar en stor uppmärksamhet och buzz.

På ett sätt vecka, designers har ett antal bana visar på vilka modeller som visar sina kläder. Ofta, flera anläggningar hålla banan visar samtidigt att tillmötesgå de många designers som kan förekomma, och kläderna kan modelleras med kända supermodeller eller relativt okända, beroende på formgivaren.

Mode veckor hålls två gånger per år, en gång på våren /sommaren att presentera höst /vinter stilar, och en gång i höst /vinter för vår /sommar linjer. Den långa tid som ger köpare tillräckligt med tid att beställa, och sätter trender för följande säsonger. Förutom att visa vanliga linjer kan designers visar också begreppet stycken under modeveckan, med dessa plagg för avsikt att imponera på publiken mer än visa upp en viss stil.

Detta begrepp som ursprungligen började som ett sätt att tillåta konstruktörerna att främja linjer för den kommande säsonger, och mode vecka händelser i första hand deltog köpare till större varuhus och återförsäljare. Köparna skulle få en uppfattning om vad som skulle bli trendiga i den kommande säsongen genom att delta i modeveckan, och de kunde beställa produkter som intresserade dem. Fellow designers skulle också delta i evenemang modeveckan att se projekt som av andra formgivare arbetade med.

Med tiden, mode kritiker började också gå på modeveckan, och händelserna började uppmärksamma allmänheten. Folk som följer modet kan delta i många utställningar under loppet av ett modeveckan händelse, och en del visar är heta föremål, med hård konkurrens för att få in en fot i dörren. Goody väskor och andra gåvan är också vanligt under modeveckan.

Medierna vanligtvis rapporter om anmärkningsvärda stilar från banan, inspirerande mindre designers och varna allmänheten om kommande trender. Vissa människor är också intresserade av berättelserna om parterna modeveckan, konserter och andra evenemang som innebär kändisar, men inte nödvändigtvis mode.

Förutom de fyra stora, många andra städer runtom i världen värd regionala modeveckorna. Dessa evenemang kan funktionen lokala designers tillsammans med några stora hus av mode, och de används för att öka intresset för regionen och dess lokala produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.