Vad är Factory Direct?

När en konsument köper varor direkt från tillverkning, kallas det som att köpa fabriken direkt, eller göra ett direkt köp. Fabriken direkta alternativet var lättare på 1990-talet genom utvecklingen av e-handel och genom distribution av kataloger. Stora fabriker som Dell Computer, börjat saluföra produkter direkt till deras marknad, snarare än att gå genom en traditionell stegvis försäljning system. Vissa konsumenter föredrar att köpa varor fabriken direkt, eftersom de tenderar att vara billigare.

Traditionellt gör en tillverkare artiklar och säljer dem till en distributör. Distributören i sin tur säljer produkten till återförsäljare. Varje steg i kedjan ökar slutet anskaffningsvärde, och fungerar också som försäkring för steget före. Till exempel kan en fabrik investera säkert en hel del pengar på utveckling och tillverkning en produkt, eftersom den vet att distributörerna kommer att köpa den, gör det möjligt för fabriken att återvinna sina kostnader omedelbart. Likaså säljer en återförsäljare till en återförsäljare som täcker deras utgifter, lämnar återförsäljare att sälja produkten till konsumenter.

Vissa partihandlare hoppa över detaljhandlare som säljer direkt till konsumenter från sina lager. Detta kallas grossistverksamhet, och det kan vara ett utmärkt sätt att få en hel del på produkter, om konsumenterna är villiga att besöka grossist lager och leta efter fynd. De flesta lågprisbutiker fungera på detta sätt, köpa produkter från tillverkaren direkt och erbjuda dem till konsumenterna till ett pris som är billigare än i detaljhandeln. De flesta av dessa företag har också online skyltfönster, men egentligen besöker lagret är mer sannolikt att ge en affär, som stockarna förändras ständigt.

När en konsument köper en produkt direkt från en fabrik är det antas att det kommer att bli billigare, eftersom det inte har rest genom butikskedjan. Det är faktiskt inte alltid fallet. I fallet av en tillverkare som specialiserat sig på fabriken direkt försäljning, skall de hållas på ett billigt och överkomligt pris. Men om tillverkaren även säljer till distributörer och detaljister kan priserna på konstgjord väg så att tillverkaren inte konkurrerar med de företag som säljer produkten. Vissa undersökning bör genomföras före köp fabriken direkt av denna anledning.

I många fall gör konsumenter faktiskt inte gå till webbplatsen för tillverkaren att köpa fabriken direkt, men att det genom telefon, post eller Internet kataloger istället. Detta innebär att konsumenten har mindre kontroll över kvaliteten på produkten, och det är lämpligt att förstå för återvändande av fabrikens direkta inköp innan dem. Vissa tillverkare kan bli föremål för avkastningen på produkter som inte bemöta kundernas behov, medan andra inte accepterar avkastning, eller erbjuds inte full poäng, såvida inte varorna är uppenbart skadad.

I annat fall kommer en tillverkare inrätta ett skyltfönster för fabriken direktförsäljning. Dessa utlopp butiker har ofta överskott och äldre produkter, även om de är i perfekt skick. Till skillnad från en butik kommer en outletbutik inte nödvändigtvis lager en mängd olika färger, storlekar och mönster, eftersom fokus ligger på rörliga tillgängliga varor, snarare än att skapa ett sortiment av utrustning för konsumenterna att välja mellan. Som med post beställning bör konsumenterna ta del av återvändandepolitiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.