Vad är Etanol Sugar?

I den aktuella jakten på ekonomiskt lämpliga alternativa bränslen, etanol från majs har fångat mycket av världens uppmärksamhet. Det finns dock vissa biodiesel bränsle utvecklare blicken mot en annan, och vissa menar långt mer ekonomiskt källa till etanolproducerande växtmaterial. Både sockerrör och slå gräs kan användas under den jäsningsprocess som etanol socker , som konverterar till ren alkohol i kombination med jäst och vatten. Oätliga former av socker kunde köpas billigt, omvandlad till ren etanol och sedan blandas med bensin.

Etanol socker är inte ett nytt begrepp i många länder där klimatet kan stödja produktionen av sockerrör. På samma sätt Förenta staternas regering subventionerar produktionen av majs för etanolproduktion, subventionerar den brasilianska regeringen sockerrörsproduktion för användning som etanol socker. Även om sockret är i allmänhet billigare att framställa än majs, har Förenta staterna inte ett idealiskt klimat för sockerrör produktionen. Endast ett fåtal stater som Florida och Louisiana har en passande klimat för inhemska sockerproduktionen.

Svårigheten med att producera ett lönsamt alternativ bränsle från etanol av socker eller annat organiskt material ligger hos den typ av jäsning. För etanol blandas med bensin för att bilda en flex bränsle blandning, måste det anses 100% vattenfri eller vatten-fri. Standarden jäsning och destillation kan bara skapa en etanol produkt som är 95% vatten utan i bästa fall. Detta skulle vara likvärdigt med en 190 bevis ren säd alkohol.

För att undanröja de sista 5% vattenhalt, måste etanolen passera genom ett antal membran och filter. Denna process kan vara tidskrävande och dyra, vilket också väcker den slutliga kostnaden för etanolbränslet. Vissa forskare har dock utvecklat speciella tankar etanolproduktion som först skapar 95% torr etanol bas, kör sedan lösningen genom membran som tar bort resten av vattnet. Resultatet är en tank som innehåller ren etanol, som sedan kan kombineras med vanlig bensin eller användas för att driva gården utrustning avsedd att köras på ren etanol.

I skrivande stund är det svårt att avgöra om etanol av socker framställts av oätligt socker från Mexico och Brasilien kommer att framgångsrikt kunna konkurrera med majs etanol. Ett annat alternativ källa kan vara en återkommande täcka gröda som kallas strömbrytare gräs. Ungefär som sockerrör, byta gräs växer snabbt och kan skördas under många år innan återplantering blir nödvändig. Konceptet för omvandling av sockerrör eller byta gräs till användbart etanol är ungefär samma, och slå gräs kan odlas i många regioner i USA.

Även om andra länder fortsätter att utveckla sin egen etanol socker program, är USA mer sannolikt att hålla fast säd socker som huvudsaklig källa för inhemsk etanol bränsle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.