Vad är Diesel etanol?

Diesel etanol, även kallad E-diesel, består av diesel kombinerat med tio till femton alkohol procent etanol. Den används främst i centralt drivna fordon. Även om det finns många fördelar med att använda etanol bränslen är diesel etanol inte allmänt. Detta beror främst på det faktum att det finns ökad risk faktorer som är förknippade med dess användning.

De främsta fördelarna med att använda E-diesel ökar bränsleeffektiviteten och mindre utsläpp av koldioxid släpps ut i atmosfären. Mycket som etanol-bensin kombinationer, hjälper E-diesel att öka gas körsträcka, som har en direkt effekt på mängden koldioxid som släpps ut i luften. Lastbilsföretag har även möjlighet att spara pengar genom att ha till bränsle mindre ofta.

Trots dessa fördelar är diesel etanol används inte mycket och är inte lagligt säljs på många områden. Detta beror på den höga brandfarlighet för bränsle och en ökad risk för förbränning och explosion. Bränder som orsakas av trafikolyckor med E-diesel drivna lastbilar eller lastbilar med bränsle har också ökat, även om det inte är känt exakt hur mycket. När användningen av diesel etanol jämfördes med bensin och vanlig diesel, visade det sig att den utgör en högre risk för brand i samband med skada.

Det finns andra frågor som rör användningen av diesel etanol, även hindras prestanda lastbilar som använder den som en primär energikälla. Minskade bränslepump och bränsle projektor liv, tillsammans med minskad prestanda i dessa komponenter, har noterats i lastbilar dieseldrivna etanolbränslet i jämförelse med dem som använder vanlig diesel. Detta medför extra kostnader för lastbilsföretag.

Användningen av diesel etanol avbröts tillfälligt i vissa regioner på grund av den ökade säkerhetsrisker, men dess användning har nyligen på nytt. Det finns en rad försiktighetsåtgärder som kan vidta för att minska brandrisken, så att användningen av e-diesel är jämförbar säkerhet och risk för bensin eller diesel. Dessa inkluderar förse alla bränsletankar, filter och fylla linjer med lågan arrestors som är speciellt gjorda för användning med etanol. Installera korrekt gasåtervinning system och försäkring som bränsletankar är en säker utformning är andra metoder som används för att öka säkerheten.

Användningen av diesel etanol fortfarande utredas och ändras för att garantera optimal säkerhet och bekvämlighet. Denna typ av hållbart bränsle får allt större betydelse på grund av hotet om global uppvärmning och jordens krympande fossila bränsletillförseln. Eftersom etanol alkohol är gjord av en förnybar resurs, det är ett förstahandsval för att öka bränsleeffektiviteten och minska fossilberoendet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.