Vad är Cross Stabilisering?

Cross stärkande är en konstruktion teknik där tandställning passeras för att bilda en X-form för att stödja en ram. Cross hängslen är ofta metall, men de kan också göras av trä. Cross stärkande används på många olika typer av objekt inklusive fartyg ramar, möbler, väggar och golv. Princip vilken typ av ram kan förstärkas med ett kryss stag-även bygga ramar.

Det är lätt att förstå konceptet över uppiggande om vi tänker på hur vinglig en ram kan på egen hand. Det är trots allt en ram mestadels ihåligt utrymme. Ramar kan vara så enkelt som fyra trälister som bifogas i varje ände som en bildram, eller så komplicerat som en klätterställning tillverkad av metallrör vrida sig i många olika riktningar. Byggnadsställningar är stora utformas strukturer såsom de som används för att höja upp målare och brickor fönster. Ju större en ram är, desto mindre robusta är det sannolikt att utan understöd hängslen av någon typ till.

Metal är robust, men eftersom det finns så långa längder av det i större ställningar, en ostadig ram som Wiggles alltför lätt kan leda till. Om en annan metall bit är fäst mellan två av ramen barer, mindre vickar kommer att ske. Men för de mest solida lösningen är en annan del av metall fäst och korsade för att bilda ett X behövde. Detta kors uppiggande effekt förstärker någon typ av ram när de korsade tandställning läggas på tillräckligt många platser i ramen. Sedan korsade X mönster är diagonaler i form, är dessa hängslen känd som en diagonal typ av stag.

Alla som någon gång monterat möbler säljs platta fullpackad med diagonalstagen ingår förmodligen har en god uppfattning om hur stark gränsöverskridande uppiggande kan göra annat skrangliga strukturer. Ryggar bokhyllor och underhållning är över brukar stagade för att ge dem kraft att hålla tunga laster. Cross hängslen på botten av stolar eller bord hålla sätena och bordsskivor från svajet.

I golv anläggningar över friska görs mellan golvreglarna för att hindra dem från att flytta runt. Även stora strukturer såsom fartyg och byggnader behöver stärka strukturen uppnås genom kors stärkande. Fartyg är över stagade att hjälpa dem att stå upp mot kraftiga vindar. Byggnader över stagade att hjälpa katastrof bevis dem vid jordbävningar.

Tvärstag teknik som används som en del av katastrofen genom heltäckande byggnader kan endast göras om grunden är stabil nog. Cross uppiggande kan inte ersätta en fastighets brist på strukturella integritet. Om en byggnad kan passera stagas, är en av de mest effektiva metoderna för att skapa X stag form redan från början av väggarna ner till golv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.