Vad är CNC router?

Computer Numerical Control (CNC) routrar är en klass av mekanisk verkstad utrustning används för att ta bort material från en viss plats på en bit trä eller metall. Det finns olika typer av CNC-routrar för olika material, eftersom varje material har olika styrkor och svagheter. Computer Numerical Control hänvisar till datorprogrammering som används för att styra och programmera routern. CNC-routrar används för att skapa mönster eller utskärningar som behövs.

En CNC router är ansluten till ett bord och använder datorprogrammering för att ta bort material från ett stycke trä eller metall i ett visst mönster eller form. Routern är oftast knutna till en tre eller fyra hastighetsmotor system. De fyra motorsystem ge ytterligare fart och bättre noggrannhet. En infälld dörr gångjärn i en dörrkarm är ett exempel på den typ av arbete som utförs av en router.

CNC routrar avsedda att användas med trä vanligtvis snurra i en takt mellan 13. 000 och 24. 000 varv per minut (RPM). Olika baseplates, mallar eller jiggar används för att skapa ett speciellt mönster i skogen. Dessa poster är installerade i verktygshållare som är åtkomliga via spindelnosen. En spindel näsa stramar och släpper ut för att hålla verktyget användas för att skära materialet.

Olika modeller av CNC-routers erbjuder ett brett utbud av verktyg anläggningen och föränderliga system. Dessa system är utformade så att machinists att snabbt växla verktyget sätter för att uppfylla olika krav. Ju större flexibilitet, desto snabbare kommer arbetet att slutföras.

När du använder en CNC router, är det viktigt att förstå den programvara som styr routerns rörelser. Den faktiska bladet djup och styckning läge kontrolleras av datorprogrammering och CNC maskinarbetare måste bli skicklig med programvaran på routern. Specialiserad programvara är tillgänglig för olika material, med tolerans och material inställningar feedback som kan producera ett bättre resultat än andra metoder.

En trä router också kan användas för plast och andra mjuka material, så länge hastigheten är tillräckligt hög. Metal routrar har inbyggda avfallsinsamling på ett säkert sätt samla överflödigt material. Vid installation av CNC-routers, ge en del även till placeringen av soptunnor för att samla in avfall.

Det finns två metoder för att säkra material när du använder CNC-routrar: sugning baseras på ipod eller ett vakuumsystem. De flesta routrar erbjuder bara en metod. Varje metod har vissa tillämpningar där det skulle vara effektivare.

Sug skida används vanligtvis för att hålla på materialet så det är kan förflyttas och manipuleras som krävs. Ett sug system är mest praktiskt när produkten behöver sänkas. En underskred är när en plats eller groove skapas i fast material.

Skäm bort brädor eller skivor utslagsvärphöns är en annan metod för vakuumsugplattans användas på en låg täthet tabell. Denna metod gör det möjligt för delar som skall placeras var som helst på bordet och höll säkert på plats av vakuum sug skapas under bordsytan. Denna typ av system är något dyrare än sug baljor, eftersom motorn är skyldig att generera en högre grad av sug över ett större område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.