Vad är Borescopes?

Borescopes är fasta eller flexibla slangar som ger visuell tillgång till svårt att se områden. En borescope har en lins för att visa på toppen av röret och en okularlinsen, som speglar ljus och omedelbart skickar tillbaka grafik till okularet. Borescopes kan utrustas med kameror för att fånga visuell data för granskning.

Automotive och mekanik flygplan använder ofta borescopes att titta på små delar av bilar eller flygplan som inte annars syns utan att ta isär dem. Eftersom demonteringen en bit av ett flyg eller bil kan skapa fler problem, borescope användning skär ut det här steget och diagnoser problem eller bestämmer den rätta en viss del. Användning av borescopes är särskilt viktigt för flygplan mekanik, eftersom det finns många regler och krav för säkerhet och sundhet som måste uppfyllas innan en plan kan lämna marken.

Borescopes utrustade med kameror som används i sök-och räddningsinsatser. Utan att behöva ange ett farligt område, som en vek-i gruva eller ett väl av okänt djup, kan räddare använda en borescope att få information om överlevande, samt data som avgör hur en räddningsaktion ska föregå. Omfattningen ger exakta mått och kan definiera eventuella risker i in ett område för att hämta någon eller något.

I en okänd miljö, en borescope s slangar komma till hands att förhandla om eventuella kurvor eller riktningsförändringar. Flexibiliteten i rören kan ibland sänka kvaliteten på erhållna bilder. I områden, som insidan av en motor, mekanik föredrar konventionella rör eftersom bilder är bättre, vilket gör diagnostik lättare.

När du väljer ett borescope, både i storlek och pixilation är viktiga faktorer. Allt under 10. 000 pixlar bör inte ses. Normen för flexibla borescopes är 15. 000 till 24. 000 pixlar.

storlek är av särskilt beaktas vid valet av stela borescopes. Objektiv klassificeras efter typ. Det finns tre typer: akromatisk dubletter, Hopkins stänger och lutning linser index. Om en borescope behöver särskilt små i omkrets, lutning index linser är det bästa valet. Hopkins stavar fungerar bra för medelstora ytor och akromatisk linser i allmänhet väljs för den största utrymmen.

Små, medelstora och stora är relativa termer. Ett stort utrymme, till exempel, skulle åtgärden under 0,18 inches (4 mm) i diameter-så det är lätt att se att borescopes är egentligen ganska små. Flexibel sökning och borescopes räddning kan ha en diameter på ungefär en tum (2,54 cm).

Borescopes i sina olika tillämpningar kan förse oss med information som antingen enkel eller av högsta vikt. När borescopes upptäcka ett problem med en bil eller flyg, de bidrar till att rädda liv. Används i sök-och räddningsinsatser kan borescopes påtagligt förbättra möjligheten att hjälpa instängda och eventuellt skadade människor. Denna lilla uppfinning alltså exponentiellt ökar kvalitén på våra liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.