Vad är Bolt Kuttrar?

Bolt fräsar är tunga skärande verktyg som är utformade för att skära i tjocka material. Exempel på dessa material kan vara tunga ståltråd, tjock metall bultar, hänglås, spikar, skruvar, små träd, grenar och mycket mer. Bolt fräsar finns i en mängd former och storlekar, som är utformade för olika syften.

Den grundläggande utformningen av bulten fräsar består vanligen av mindre skärstål och mycket långa handtag som är förknippade med en rad komplexa gångjärn. Gångjärnen är där för att maximera den mängd kraft den bladen genom att öka hävstång när handtagen är komprimerade. På så sätt kan de skära hela vägen igenom tjocka och styva material med relativt enkelt för användaren av verktyget. Många bult fräsar är utformade med en justerbar ställskruv, som kommer att justera att handtagen måste avslutas för blad för att ta kontakt med varandra.

Bladen och käkar av bulten fräsar normalt smidda från mycket hård metall-legeringar, eftersom det material de är gjorda för att skära igenom är också oftast mycket hårt. Formen på bladen kan variera liksom, till exempel, kan klippskär vara platt på ena sidan för att skära mot plana ytor. Klippskär är designad som en typisk sax och kan användas för kapning av mjukare metall kablar och ledningar.

Styckning manuellt genom tunga material kan vara svårt även med dessa verktyg. En lösning på skärande tung tråd är att vrida handtagen på bladet fram och tillbaka samtidigt som man skär, som ofta hjälper. När detta inte är nog, är det sannolikt nödvändigt att använda en större uppsättning bult fräsar att öka mängden kraft som används. Det är aldrig bra att skära igenom strömförande tråd med bult fräsar, även om de är isolerade.

Även bult fräsar är utformade för att göra arbetet att skära tunga material lättare, att de fortfarande kräver ofta att användaren tillämpa en hel del kraft på handtagen. Längden på de verktyg intervallet typiskt från 12 år (0,31 m) till 42 i (1,07 m) lång, från slutet av käken till slutet av handtagen. Mindre versioner kallas fräsar mini bult, och kan användas för spik eller sladdar. På andra änden av skalan är hydrauliska bult fräsar, som är utformade för att skära genom tung eller tät material med motordrivna maskiner när handkraft bara inte kommer att "klippa den. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.