Hur görs Blyertspennor?

Traditionella trä pennor tillverkas fortfarande i en process som först introducerades på 1600-talet. Modern träbearbetningsmaskiner och metoder automatisering har definitivt rationaliserat tillverkningsprocessen, men de flesta av dagens pennor inte varierar mycket från deras hundraåriga föregångare. I huvudsak pennor är slutresultatet av en sandwiching process med grafit och plattor av cederträ.

Det första steget i att göra blyertspennor är utarbetandet av grafit centrum, eller "ledande". Grafit är en mörk, mjuk mineralämnen som mals och läggs till lera och vatten i en blandningskammare. När vattnet pressas ut, är det återstående grafit /lera förening får lufttorka tills det blir ett pulver igen. Detta grafit pulver blandas än en gång med vatten till en mjuk pasta. Den grafit klistra sedan pressas genom tunna metallrör för att bilda penna storlek stavar. Dessa spön är överhettad att skapa hård och mjuk blyerts leder.

Under tiden, ett snickeri maskin skivor bitar av cederträ i tunnare lister. En annan maskin skär åtta spår i hela deras längd lister. Blyerts är inte huggen ur ett enda tomt, men egentligen börjar som två halv-ämnen limmas ihop. Eftersom de två halvorna av pennor varvas och limmade platser annan maskin en grafit spö på varje av de åtta grunda fåror. Hela plattor av oklippt pennor får torka innan fortsatt bearbetning.

En speciell skärmaskin får oskurna smörgåsar av trä och grafit, sedan blad trimma ner sidor av pennor för att bilda den bekanta sexkantiga eller runda form. Den skärmaskin snäpper också plattan i enskilda pennor. Sandning maskiner jämna ut ytan på pennor och förbereda dem för att ta emot flera lager färg. Det är inte ovanligt att pennor få upp till åtta lager färg för att producera den utbrytargrupp fria yta som krävs för säker användning av produkten.

Den målade blyertspennor sedan få en hot-stämpel trycka vanligen med tillverkarens namn och ett nummer som motsvarar den relativa hårdhet grafit bly. Den vanligaste hårdheten har ett utseende av # 2, men pennor med hårdhet nivåer upp till # 4 kan ofta hittas i hobby eller kontor butiker leverans. Hårdhet i pennor betyder i allmänhet hur mycket grafit släpps per slag. Ju högre hårdhet nummer, desto mindre grafit frigörs, vilket ger en lättare linje.

De pennor sedan försedd med en metall krage känd som en holk. Radergummi gjorda av mjukt gummi är mekaniskt in i hylsan och pennor är nu betraktas som fullständig. Intressant nog var brödbitar ofta som suddgummin till första gummi suddgummin utvecklades omkring år 1770 e Kr. Det skulle inte vara förrän 1858 AD att gummi suddgummin faktiskt var kopplade till ändarna på pennor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.