Hur Charcoal Made?

Alla som är grillat med kol vet hur det är-svart, hård, lång-bränning, och relativt rökfri. Kol får dessa egenskaper än hur det är gjort, en månghundraårig process som består i huvudsak av uppvärmning kolbaserade ämnen såsom trä eller ben i en miljö med lite eller inget syre. Denna process tar bort vatten och gaser som fanns i det ursprungliga materialet och skapar "röding. " Den röding blandas sedan med andra ämnen, inbegripet bindande material, såsom majs, och formade-ofta till briketter eller andra former.

Kol bokstavligen går igenom en rättegång-för-brand process, vilket gör det i sin tur ett ämne som kan brännas för att leverera stabil, pålitlig och långvarig värme. Det finns tre grundläggande stadier av kol beslutsprocessen: förkolning, formning och uppsamlare.

I det första skedet, trä, ben eller annat kol-rikt material torkas och sedan genomgå extrem värme, runt 840 °-950 ° F (450 °-510 ° C). Detta görs genom att placera material både i ugn eller en kontinuerligt matad ugn som kallas en "retort. "

i ugnen metod, eller parti metod, det finns en kyla period, där luften och luftutsläpp är slutna och materialet är kvar i en syrefri miljö. Under denna avkylning småningom blir de material röding.

I retorten metod, eller kontinuerlig metod, material matas genom en ugn med flera eldstäder, och mekaniska armar rör om dem så att de brinner jämnt. I slutet är röding besprutas med kallt vatten. Kol kan också förkolnade genom att krossa kolrika materialens torkning och uppvärmning dem till ca 1100 ° F (590 ° C), och sedan kyla dem med flyg.

Det andra steget i att göra kol formar den. Den vanligaste kol form är någon form av briketter. För att göra dessa är röding blandas med andra ingredienser, såsom stärkelse bindemedel som vete. Blandningen minskade därefter till ett tryck som skär den i standarden brikett former. Dessa briketter sedan gå igenom en torktumlare. Stenkol är ibland också pressad i större, log-liknande former.

Efter träkol formas och kyls, är briketter säckar och skickas iväg till butikshyllorna, industrianläggningar och andra destinationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.