Vad är tryckförpackningar?

Blisterförpackningar är en särskild typ av produktens förpackning som består av redan bildade gjuten plast värmeförseglade över en tryckt kartong kort. Blisterförpackningar används oftast för att förpacka läkemedel, men kan också användas till att förpacka andra mindre konsumtionsvaror. Den papp kortet stöd för blisterförpackningar kan innehålla ett skikt av papper, folie eller plast också. Den formade gjutna facket blisterförpackningar är tydlig, så att konsumenten kan enkelt visa dess innehåll.

Den enskilt vanligaste användningen för Blisterförpackning förpackningarna drog kapslar eller tabletter i engångsdos enheter. Blisterförpackningar används för att förpacka både apotek dispenseras och OTC-läkemedel. Vanligtvis är kapsel eller tablett som finns i blisterförpackningen igenom baksidan av det bifogade kortet och därmed i många delar av världen, denna typ av förpackning som kallas driva igenom Packe (PTPs). De enskilda delområden av en blisterförpackning ofta separerade med perforering så att de kan rivas bort från kortet för sig.

Blisterförpackningar ger flera fördelar för tillverkaren och konsumenten. Denna typ av förpackning hjälper tillverkare möta hållbarhetstiden kraven och dessutom förhindrar manipulation. Blisterförpackningar också möjligt för tillverkarna att skriva ut särskild information på baksidan av varje enskild avdelning. Konsumenterna gynnas också av denna information. Den enda nackdelen för konsumenterna är svårigheten att frigöra kapseln från vissa blisterförpackningar. Personer med artrit eller andra degenerativa tillstånd som påverkar fingerfärdighet kan ha svårt med blisterförpackningar.

Exempel på andra produkter som kan förpackas och distribueras i blisterförpackningar innefattar kontaktlinser, hårdvara, små leksaker och levererar hantverk. Många förpackningar företag levererar tillverkare med olika typer av anpassade blisterförpackningar för förpackningar. En liknande typ av förpackning, som kallas hud förpackningar innebär tätning konsumentvaror som en papp-kort med ett enda skikt av plast i stället för enskilda plast fack.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.