Vad är termisk bindande?

Termisk bindning är en vanlig metod som används för att skapa ett bindande för böcker och häften. Processen innebär att använda band för att säkra lösa sidorna tillsammans och sedan försegla band med tillämpningen av värme. Ibland kallad tape bindande, processen för termisk bindande är idealisk för användning när det finns ett behov av att lägga till en professionell touch till häften och formella handlingar som kan användas av företag och andra organisationer.

Till skillnad från andra former av bindande, kräver den termiska bokbinderi strategi inte att skapa hål i sidorna eller lägger med en ryggrad. Bindande utrustning används för att positionera och värme plast eller remsorna, så att sidor av dokumentet är säkert bunden till en fast volym. När en fram-och bakstycke läggs till på sidorna, den termiska bindande skapar ett snyggare utseende som tillverkas till mycket låg kostnad.

På grund av de säkra håll skapas med termisk bindande, några böcker eller broschyrer byggas ihop med denna bindande metod öppnade vara och som platt. Detta är särskilt användbart med arbetsböcker eller andra typer av läromedel. Läsarna kan lägga boken helt platt vid behov, vilket gör det möjligt att använda händerna till andra syften, som att ta anteckningar eller markera passager. Samtidigt finns det inga bekymmer för skador på boken på något sätt, till exempel av misstag bryta ryggraden.

Flera olika typer av täcker kan användas med en termisk bindande projekt. Vid utarbetandet av ett formellt förslag, med hjälp av en styv linne bakstycke med en klar plast skalet kan vara en perfekt kombination. För formella rapporter såsom kvartalsrapporter till aktieägarna, stel främre och bakre omslag präglade med företagets namn och logotyp är ofta att föredra. Den omfattar kan bestå av olika vikter och texturer i papper eller plast, eftersom mängden värme som krävs för att binda tejpen på sidorna och täcker är tillräckligt för att skapa täta, men inte tillräckligt för att orsaka material antändas.

Tillsammans med att skapa täcker från texturerat papper, är det också möjligt att köpa kommersiella hårt tillbaka bindningarna i flera storlekar. När använder hårda pärmar, är det nödvändigt att använda en termisk bindande maskin med reglerbar uppvärmning kontroller för att skapa en väl försegla bindande. Kommer dock enklare maskiner med ett enda värmefixering fungera bra för bindning mjuka täcker till samlingar med sidor.

Företag och andra organisationer kan effektivt använda termisk bindning för att skapa en snygg och tilltalande utseende på alla sina dokument utan medverkan av en professionell skrivare. Kostnadseffektivt och enkelt att hantera, termisk bindande fungerar bra om skapandet av ett par häften för en presentation eller ett större antal resurser som kan användas i marknadsföring och försäljning kampanjer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.