Vad är skorstenar?

skorstenar är en typ av skorsten, som ofta används i industriella miljöer, att släppa biprodukter från förbränning i luften. De gaser som släpps ut genom skorstenar till stor del består av koldioxid och vattenånga, men en del kväve och syre är oftast närvarande, tillsammans med ett antal föroreningar. En fabrik eller industriell ugnen kan ofta kännetecknas av skorstenar, som ofta är byggda ganska höga för att möjliggöra en bredare och därför mindre koncentrerad spridning av föroreningar.

skorstenar ursprungligen användes inte för att sprida föroreningar, men att öka flödet av luft i en ugn och därmed förbättra sin förbränning. Eftersom luften inuti en skorsten är varmare än luften utanför, är det också mindre tät. Detta leder till ett tryck vördnad mellan luften på botten av skorstenen och att utanför skorstenen, vilket uteluft dras upp i skorstenen och flytta luft genom det bifogade ugn med ökad hastighet. Detta fenomen är känt som naturligt drag eller stacken effekt .

skorstenar måste byggas till exakta specifikationer för att ge tillräcklig naturlig utkast till en ugn. Trycket från den omgivande, temperaturen och sammansättningen av gaser som lämnar ugnen, och till och med material som användes för att bygga skorstenen är alla viktiga faktorer. En bra mängd försök och misstag är ofta nödvändigt att bygga upp en effektiv skorsten.

skorstenar började användas under den 17: e talet och blev allmänt förekommande under den industriella revolutionen på 18 och 19-talen, ofta spyr skadliga ångor i stadens luft. Taller skorstenar bidragit till att lösa detta problem, om än inte absolut, i den 20: e talet, då fans ersättas skorstenar som ett sätt att öka luft utkast till ugnar. Idag, några skorstenar överstiga 400 meter (1. 300 fot) i höjd i ett försök att bevara friska luften i enlighet med statliga regler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.