Vad är portalrobotar?

En portalrobotar är också känd som en kartesiska robot. Det ser väldigt annorlunda från den populära bilden av en robot. Det är en stationär robot och innehåller normalt minst tre delar i rörelse. I detta fall hänvisar varje rörelse till linjär rörelse i en riktning.

I en portalrobotar, vart och ett av dessa förslag anpassad så att vinkelräta mot varandra och är vanligtvis märkta X, Y och Z. X och Y ligger i horisontalplanet och Z är vertikal. Tänk på X och Y var bredden och längden av en låda och Z som höjden på lådan. Interiören i denna ruta kallas arbetsmiljön anslag för portalrobotar. En portalrobotar kan flytta saker var som helst inom detta anslag eller utföra någon operation på ett objekt i kuvertet.

En typisk ansökan om portalrobotar är montering av en enhet. En portal robot som utför denna åtgärd är även kallad en pick and place robot . Komponenter som krävs för enheten på något sätt förs in i arbete anslag för portalrobotar och portalrobotar plockar upp varje komponent och fäster eller lägger den på den apparat som skall monteras. Enheten monteras måste också inom arbetsområdet anslag för portalrobotar. Gripdon av olika slag kan skruvas till slutet av Z riktning rörelse för att hjälpa till att ta tag i delar. Roterande rörelser kan också läggas att både z-riktningen rörelse och arbetar kuvert att möjliggöra större del manipulation.

En annan typisk tillämpning av en portalrobotar är att utföra någon typ av åtgärd på en del. Den del som skall placeras inom arbetsgrupperna programmet och det portalrobotar kan programmeras för att svetsa, borra hål, eller utföra olika andra åtgärder på sidan. Roterande rörelser och lämpliga verktyg läggs till portalrobotar för att kunna fullgöra sina funktioner.

Portalrobotar har flera fördelar jämfört med de mer populära sorter av robotar. Portalrobotar kan göras mycket stort, och fyller ett helt rum om det behövs. Portalrobotar har vanligtvis mycket bättre noggrannhet än sina konkurrenter.

Position noggrannhet hänvisar till hur nära roboten kan placera en del på uppdrag plats. Portalrobotar plats delar exakt var programmerad. Det är därför Portalrobotar vanligtvis används för hämtning och tillämpningar plats. Portalrobotar är lättare att program när det gäller rörelse än andra robotar. Om den del som måste flyttas från punkt (3,6,9) till punkten (4,2,8) är detta bara en röra av en enhet i x-riktningen, -4 enheter i Y-riktning, och -1 enheten i Z-riktning.

Portalrobotar har också en nackdel i att de är stationära. Allt måste anpassas till arbetsspråket kuvertet och bort från arbetsområde när den är klar. En portalrobotar kan inte gå till del, den del som måste komma till portalrobotar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.