Vad är pellets?

Träpellets är en form av bränsle som är gjord av skrot trä samt från sågspån som skapats under trä malning. Komprimeras till små pellets kan produkten användas effektivt för uppvärmning och matlagning. Även relativt billiga i det förflutna, har pellets fångat uppmärksamheten hos fler människor intresserade av alternativa former av uppvärmning och matlagning. Detta har lett till en ökning av kostnaden för produkten på många platser runt om i världen.

Själva processen används för att producera pellets innebär passage av lös sågspån eller andra rester trä genom en hammare kvarn. Detta bidrar till att minska sågspån i vad liknar en grundläggande deg. Degen är sedan genomgå en stor press, effektivt komprimera materialet tills det mesta av vattenhalten utvisas. I det läget är degen formas till pellets genom att köra genom en sil mekanism. Den värme som alstras under kompression och filterdukar av materialet genom sikten hjälper till att torka och bilda pellets, samt aktivera lignin innehåll som fungerar som ett naturligt lim och håller pellets tillsammans.

Särskild utrustning behövs för att få maximal nytta av träpellets. Utrustning såsom pellet ugnar eller kaminer pellets gör det möjligt att generera tillräckligt med värme för att hålla bilen på en liten hem bekväm, samt ger ett enkelt sätt att laga mat på en rad-top i händelse av ett strömavbrott. Som ett sätt att göra ett hem mer miljövänlig användning av träpellets i dessa enheter är idealiska för den som vill bygga ett nytt hem som anses grönt, eller att ändra ett befintligt hem för att tillgodose alternativa energikällor.

lagring av träpellets är relativt enkel. Husägare som önskar använda denna typ av bränsle kan använda sig av en bunker eller liten silo på fastigheten. Så länge pellets skyddas från exponering för fukt, de kan varar längre perioder, utan minskning av effektiviteten. Det är möjligt att köpa pellets i ett antal återförsäljare, däribland butiker hem leverans, och alla anläggningar som bär grönt leveranser. Många online återförsäljare erbjuder även träpellets i varierande mängder.

Även om kostnaden för att använda träpellets är fortfarande lägre än för mer traditionell uppvärmning och metoder matlagning, den ökade efterfrågan på produkten har lett till en viss ökning i pris. Det är dock fortfarande möjligt att köpa pellets i volym och lagra dem för framtida bruk. Att köpa större mängder pellets ofta ger en rabatt, som hjälper till att hålla kostnaderna inom rimliga gränser för människor som letar efter mer kostnadseffektiva sätt att leva grönt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.