Vad är kemiska Resin?

Kemisk harts är en term som används för att beskriva syntetiska hartser. Naturlig harts produceras av de flesta växter och är en tjock, klibbig vätska. Likheten mellan kemisk harts och naturlig harts är att de båda härdar. Typer av kemiska harts omfattar plast harts, akryl, polypropylen harts, och melaminharts.

plast harts används oftast för att göra förpackningen. Den framställs genom upphettning kolväten att dela upp dem i mindre molekyler. Denna process utgör polymerer som kombineras med andra polymerer för att bilda plast harts. Resin leverantörer sälja rå harts för tillverkare av förpackningar som formar den till önskad plastförpackningar. Den vanligaste formen är polyeten, som används för att göra vatten flaskor.

akrylharts är en annan typ av syntetisk harts. Kemisk harts tillverkare göra akrylharts på ett liknande sätt som plast harts genom upphettning och bildar polymerer. De två vanligaste formerna av akrylharts är poly akrylat (PMMA) och metylmetakrylat (MMA).

Polymethyl akrylat är i stort sett öppet och används för att göra hårda akryl produkter. Det är också väderbeständigt, så det används ofta i akvarium, fordons-bakljus och kommersiella skyltar. Metylmetakrylat är transparent och används i industriella lack för en klar finish. Metylmetakrylat också blandas med andra material för att skapa lim.

Polypropylen harts är en kemisk harts används i stor utsträckning inom livsmedelsindustrin. Under tillverkningsprocessen det värms upp och formas till produkter för konsumentbruk. Några av de mest populära är återanvändbara och återförslutningsbara förpackningar mat och behållare för lagring.

Polypropylen är ofta att föredra framför polyeten eftersom den har en högre smältpunkt. Polypropylen kan också uthärda låga temperaturer, t. ex. i en frys, utan att spricka eller skadas. Ytterligare användningsområden för polypropylen är i mattor eller andra textilier, eftersom det håller färgen bra och inte bleknar lätt. Det har också använts i filter luftkonditionering och till och med engångsblöjor.

melaminharts är konstharts formas till polymerer av melamin och formaldehyd. De två kommersiellt tillgängliga former av melaminharts används är melamin skum och laminat. Melamin skum används för isolering och även som ett ljudisolerande material. Enkel porslin såsom koppar och fat används främst för småbarn är tillverkad av melaminharts.

laminat form av melamin är oftast säljs under varumärket Formica. Laminat används för golv och billiga möbler. Laminat avsedd för disk toppar eller toppar tabellen finns också. Vissa kök och badrum skåp är också tillverkas med hjälp av melamin laminat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.