Vad är gummi försegling?

olika arbeten och projekt i hemmet kräver användning av gummi tätningsmedel. Som namnet antyder är denna typ av Produkten tätar och skyddar olika material med hjälp av gummi-baserade ämnen. De typer varierar i dragen, med vissa bättre på att skydda materialet från vatten och andra bäst på att skydda mot korrosion eller några kemikalier.

En av fördelarna av gummi tätningsmedel är att den kan tillämpas på nästan alla material, och när förseglingen torkar, det normalt kan skäras bort ganska lätt utan att göra skada på de flesta underlag. Detta kan också ses som en nackdel, eftersom tätningsmedel som lossnar lätt är normalt inte lämpliga för projekt som kräver en tunga tätning. Dessutom, medan gummi säljägarna kan skydda mot skador på vatten och korrosion, de är oftast äventyras av giftiga kemikalier och extremt höga temperaturer. Alltså normalt inte används för att ansluta eller tätningsmaterial som skulle utsättas för sådana risker.

Många typer av gummi tätningsmedel också fungera som ett klister, både bindemedel och skydda dem. Till exempel ett naturgummi tätningsmedel kan binda glas, papper, trä, plast, gummi, stål, järn och tyg. Denna typ av gummi tätningsmedel är oftast bra för att ansluta materialet, även i vatten, så länge de inte behöver tåla mycket vikt eller tryck. Även om denna typ kan skydda särskilt bra mot vattenskador och korrosion, bör det normalt inte tillämpas på material som kommer att exponeras för utomhus eller svåra förhållanden.

Ett särskilt populärt slags gummi tätningsmedel är täta, vilket vanligtvis används för att täta luckor mellan två ytor. Det finns några huvudtyper av denna produkt, samt vissa särskilda typer som förbjuder mögel eller används för att täta taket sprickor. Butylgummi täta är känd som den starkaste band, och används vanligen för att fylla i sprickor i tegel, betong och metall. Akryl latex täta vanligtvis används för att försegla området runt dörrar och fönster, och är ofta målade över för att matcha omgivande färger. Slutligen kan kisel täta användas med nästan vilket material som helst, och är känd för att vara flexibel även efter den torkar.

En annan vanlig produkt är silikongummi GRUNDPOLISH. Denna typ av tätningsmedel är normalt bäst för tillämpningar som kräver en väderbeständig, vattentät, flexibel tätning. Det kan oftast klarar högre temperaturer än de flesta andra typer av gummi GRUNDPOLISH, gör och inte krympa. Den behåller en viss flexibilitet för dess livslängd, vilket innebär att man normalt inte smulas sönder eller spricka. Det är oftast bäst för tätning av glasföremål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.