Vad är fasadtegel?

fasadtegel är tegelstenar som är avsedda att vara synliga, och därför är konstruerade med något estetiskt syfte i åtanke så att de är visuellt intressant och lockande att titta på. Många tegel tillverkare producerar fasadtegel, med hjälp av olika tekniker, och de är lätt tillgängliga från byggnaden och hem butiker utbudet. Det är också möjligt att göra specialbeställningar om en viss färg, storlek eller stil är önskvärt.

Som namnet antyder är fasadtegel avsedda att användas som inför, till exempel på utsidan av en vägg, där tegel kommer att ses. Dessa tegelstenar kan sakna draghållfasthet av teknisk tegel, som används för strukturella tegel, även fasadtegel kan användas för strukturella tillämpningar i vissa fall. Dessa tegelstenar är utformade för att ha en snygg, till och med utseende. De tenderar också att vara gjorda av material som är intressant att titta på, eftersom de kommer att omfatta bokstavlig ansikte av en byggnad, och kommer att vara det första folk möter när de närmar sig.

Även fasadtegel kan komma in klassiska röda, det är också möjligt att hitta grädde, gult och andra färger. Vissa tegelstenar har inneslutningar som lägger till visuell textur och fasadtegel kan även stämplas med motiv eller mönster som är utformade för att göra dem mer attraktiva. Fasadtegel kan strängpressade eller gjutna, och i vissa fall kan göras för hand, även handgjorda tegel kan vara ganska dyra.

Ibland är det möjligt att hitta billiga fasadtegel i form av återvunnet tegel. Regenererade tegel är tegel som räddas ur en struktur som förstörs eller ombyggd. Medan regenererade tegel är ibland kluvet, ärrad, insmorda med murbruk, eller lager i färg, kan det vara i gott skick, i vilket fall den kan användas för inför. Folk kanske också vill aktivt odla en något väderbitna utseende, i vilket fall de kan föredra att använda återvunnet tegel för att möta eftersom den redan åldrats, så att säga.

Några saker att tänka på när välja fasadtegel omfattar färg och storlek, och vilken typ av mönster kommer att skapas med tegelbyggnad. Det finns ett antal olika mönster eller kurser som kan användas för att lägga ut tegel, och vissa människor blanda dessa upp ytterligare i och med olika färger och andra varianter. Med en idé om vad man vill i åtanke, är det möjligt att välja fasadtegel som kommer att tillgodose behovet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.