Vad är ett kyltorn?

ett kyltorn är en struktur som är utformad för att göra sig av spillvärme. Värme dras bort från den process som genererar den och dras in i kyltorn så att den kan ventileras bort. Kyltorn används i en rad olika branscher, och många människor känner till dem, även om de inte är riktigt säker på vad de är för, eftersom de har blivit visuellt samband med kärnkraftverk. Den distinkta torn ses på grund av sådana anläggningar är i själva verket, kyltorn, inte själva plantan.

Vissa kyltorn arbeta med avdunstning processer. I detta fall är varmt vatten dirigeras via kyltorn, och en del av vattnet avdunstar, vilket gör värmen att försvinna och orsakar kallt vatten att komma tillbaka till en tank. Andra kyltorn använda en nonevaporative process där värmeöverföring sker mellan varma vätskor och sval atmosfäriska luften, men avdunstningen är frånvarande. Valet av torr eller våt process beror på inställningen och preferenser av formgivare.

Ett naturligt drag kyltorn bygger på naturliga temperaturskillnader för att skapa en jämn ström av luft för att främja kylning. Andra använder fläktar och andra mekaniska anordningar för ett förslag, särskilt om de är mindre, eftersom höjden behövs för en effektiv självdrag. En fördel med självdrag kylning är att det kommer fortsätta fungera utan el och med minimalt underhåll, eftersom förslaget är helt automatisk.

Kraftverk använda kyltorn för att bearbeta den varma vätskor de genererar, liksom andra industriella anläggningar såsom fabriker och raffinaderier som skapar en stor del av spillvärme. Vissa använder värmeväxlare för att återvinna en del av spillvärmen så att den kan användas för energi, som ökar energieffektiviteten och gör anläggningen mer miljövänlig. Ett kyltorn används också som en del av en uppvärmnings-och kylsystem.

På grund av sin storlek, kyltorn kan vara känsliga för vissa typer av skador. Kraftiga vindar och hårt väder kan skada ett kyltorn eller till och med få den att kollapsa, speciellt om det är byggt på mindre fast mark. Dessa strukturer kan också visuellt oattraktiv: vissa företag dölja eller smycka sina kyltorn att ta itu med community klagomål om sitt utseende. De kyltorn kan också presentera en väg för smitta om tillhörande faciliteter inte underhållas, med farliga ämnen släpps ut från tornet misstag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.