Vad är ett intag Valve?

sugventilen är namnet på en ventil som tillåter luft eller vätska kan passera genom den, normalt under intag fasen av en motorns drift. Det vanligaste exemplet på en sugventilen hittas inuti en typisk modern bilmotor, även känd som en förbränningsmotor. Den insugningsventilerna tillåta en luft-och bränsleblandningen in i motorns cylindrar där den sedan kan komprimeras. Ventilerna stängda under kompression fasen och tändstiftet antänder luft-och bränsleblandningen, vilket skapar en kraft som driver bilen framåt.

Två ventiler som används i varje cylinder med bilens motor. Den sugventilen utsedda ändamål att öppna och stänga i tid för att låta rätt mängd luft /bränsleblandning i. Den andra ventilen i cylindern kallas avgasventil. Det är nästan identisk med den sugventilen utom dess syfte är att låta luft efter förbränningen har ägt rum istället för att låta den i.

Om klaffarna inte stänga eller öppna på rätt sätt kan problem uppstå. Motorn kommer att skapa mindre ström och därmed bilen kommer inte röra sig så snabbt. Inte bara kan det skada bilen motorn med tiden, det gör ont också gas körsträcka eftersom bilen förbrukar mer gas och ändå skapa mindre ström än normalt på samma gång.

Den vanligaste ventil som används för ett intag ventil är SNYFTVENTIL, även kallad en svamp ventil på grund av dess form. Den SNYFTVENTIL ser ut som ett avlångt svamp med ett stort huvud som blockerar ingången till cylindern och en stjälk för att flytta på huvudet. När huvudet flyttas kan luften passera runt det. När huvudet blockerar cylindern passar den tätt som en plugg för att förhindra att mer luft från att komma in

Placering av intag och avgasventiler i en bilmotor kan variera. Exempelvis har många cylindrar har båda ventilerna ligger på toppen av flaskan. Andra motorer kan dock ställa ventilerna på sidorna. Ventilerna kan också i en kombination med en ventil på toppen av flaskan och den andra sitter på sidan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.