Vad är ett hönseri?

fjäderfäanläggningar kommersiella lokaler där olika typer av fjäderfä föds upp och upp. Det är inte ovanligt att ett hönseri för att öka olika typer av fjäderfä och fåglar på samma plats. Vanligtvis är det gårdarna inriktas på att öka fjäderfä för ägg samt för kött.

Dagens fjäderfäfarm står i kontrast till familjejordbruk från förr. Medan det tidigare, en enda familj gård ofta skulle sälja ägg och göra kycklingar till salu, var denna funktion ofta ett av många sätt gården producerade både mat och inkomster. Kommersiell odling ansträngningar i dag tenderar att vara mer fokuserade och använder sofistikerade teknik för att spåra status och produktionstakt.

Vid varje givet hönseri, är det mycket troligt att besökare kommer att se flera olika typer av fjäderfän i tillägg till hönor och tuppar. Ett jordbruk av denna typ kan omfatta kalkoner, ankor och fasaner bland de boende. I vissa operationer, fåglarna utbud fritt på gården. Detta är ofta fallet för ekologiskt jordbruk anläggningar. Med andra kommersiella jordbruk ansträngningar, fåglarna är åtskilda och sällan eller aldrig får ströva omkring utanför ett område som reserverats för en viss typ av fjäderfä.

Det är inte ovanligt att ett hönseri för att också öka kycklingar för försäljning till djuraffärer och jordbrukare familj. Många gårdar erbjuder även tilläggstjänster som hugga näbben för att locka en bredare kundkrets. Var och en av dessa ytterligare tjänster normalt inte ingår i den grundläggande enheten avgifter, men finns på en extra kostnad.

En av de stora kostnader med några stora hönseri är mat för beståndet. Ofta är det feedlot består element som majs, sojabönor marken, spannmål spannmål och ris. Tillsammans med mat, vård av beståndet är också en betydande kostnad. Större operationer utför ofta en heltid veterinär på lönelistan och som faktiskt tillhandahåller den kycklingar, ankor och andra fjäderfän med dygnet runt läkare om det behövs.

Tillsammans med kött och ägg gör hönseri ofta använt sig av allt som har att göra med höns. Fjädrar bort från slaktkroppar rengörs och säljs för användning i kuddar, sovsäckar, och ytterkläder vinter. Gödsel samlas in och omvandlas till gödsel. Även av produkter som näbbar och klor kan slipas och används som ingredienser i olika typer av sällskapsdjur.

hönseri av idag är ett av de mest lönsamma verksamheten inom jordbruket. Några av de äldre gårdarna har varit i drift i decennier och visar inga tecken på avmattning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.