Vad är ett Uppdelning Maul?

En uppdelning Maul är en virkessåg verktyg som används för att bryta korta stockar i mindre bitar. Verken kan ytterligare delas med hjälp av en yxa när Maul har använts för att bryta logga in fungerande bitar. Många järnhandeln göra uppdelningen mauls tillsammans med tillbehör såsom ersättning handtag, och personer som regelmässigt bearbeta stora mängder virke kan ha flera olika storlekar. Alternativet till en uppdelning Maul är en hydraulisk splitter, vilket gör uppdelningen processen går mycket snabbare.

Vid en avslappnad blick, en uppdelning Maul kan se en väldigt lik en överdimensionerad yxa. Huvudet består av en stor kilformad bit metall. Till skillnad från en yxa, en Maul behöver inte vara särskilt skarp, och faktiskt en del människor föredrar att hålla verktyget något dämpat. Uppdelningen Maul har också en ovanligt lång hantera jämfört med en vanlig yxa.

För att använda en uppdelning Maul, är verktyget svängde ner kraftigt på en stock. Kilen skjuter in i skogen, helst bryta trä i två delar. Det kan ta flera slag med ett envist stycke trä. Den trubbig kil designen är att undvika situationer där Maul fastnat i skogen, även om det kan hända om virket är hård eller knotiga. När träet är uppdelad, det bearbetas ytterligare med en yxa i loggar och tändved.

Ett av de vanligaste problemen med en uppdelning Maul använder en Maul i fel storlek. Om Maul är för ljus, kommer den inte att kunna dela hårt trä effektivt. Om loggarna är för långa, kan detta orsaka också problem med Maul, som kan dela på en yta som mjuka smuts eller lera, vilket inte är lämpad som en bas för delning och hugga ved. Oerfarna användare kan också tenderar att missa loggen med en uppdelning Maul. Om Maul missar märket hade skogshuggaren bättre hoppas att det inte faller kort och lägger ner på någons tår.

En Maul att dela trä bör vara väl underhållna. Medan en skarp kant är inte nödvändigt, kan rost vara skadligt, vilket gör det en bra idé att torka av Maul ned efter användning och att olja den när den kommer att lagras säsong. Människor bör också rutinmässigt kontrollera handtaget för att se till att den sitter fast på plats. Om handtaget lossnar, bör det dras åt innan virket uppdelning Maul används. Om ett handtag utvecklar stress sprickor eller känns löst kan det vara dags att köpa ett nytt handtag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.