Vad är etanolbilar?

Etanol bilar är bilar som använder etanol som sin enda eller huvudsakliga bränslekälla. Bilar av den här typen erbjuda ett alternativ till traditionella fordon som fungerar med användningen av fossila bränslen, eller bilar som är konfigurerade med en motor som kan drivas av mer två eller flera olika källor till bränsle. Eftersom bilar rinna av bränsle som framställs av korn i stället för fossila bränslen, anses de vara mer miljövänliga.

Många av dagens bilar som kan köras på bränsle blandningar som består av 90% fossila bränslen och 10% etanol. Den spannmålsbaserade alkohol, åtminstone i denna begränsade belopp, kombinerar mycket väl med traditionell bensin. Ett antal leverantörer använder nu denna kombination bränsle, eftersom det tenderar att bränna renare och sägs minska slitaget på bensinmotorer.

Men nyare fordon som brukar kallas etanolbilar kräver användning av en kombination av bränslen som består av 15% bensin med 85% etanol. Känd i de flesta delar av världen som E85, bilar som kan drivas med denna typ av bränsle tenderar att vara billigare än fordon med hybridmotorer. I jämförelse med fordon som drivs med bensin enbart etanol bilar är sällan någon dyrare.

För närvarande finns det vissa skulder i samband med driften av etanolbilar. En har att göra med en lägre bränsleförbrukning med bilar som använder etanol, i jämförelse med traditionella fordon. I gångna tider, den låga kostnaden för etanol kompensera för denna skillnad, men eftersom E85 har fått större uppmärksamhet, har priset per enhet ökat i många av de samhällen där bränslet finns för närvarande. Detta har riktat mer uppmärksamhet åt frågan om bränsleekonomi. Dessutom är det många platser som inte har för närvarande etanolbränslet till salu, detta kan leda till situationer där ägaren av fordonet får antingen ta med en leverans av bränsle för att slutföra en resa, eller använda någon annan form av transport.

Eftersom intresset för etanolbilar har fortsatt att öka, forskning om nya och bättre sätt att producera etanol för användning som bränsle har ökat avsevärt. Bränslet finns i fler områden än för bara några år sedan, vilket gör det lättare för människor att överväga en etanoldriven motor fordon när det är dags för en ny bil. När fler biltillverkare introducera nya märken och modeller som använder etanol som bränsle i valet, det finns en god chans att ytterligare bränsle försäljningsställen kommer att göra detta alternativ till bensin tillgänglig för sina kunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.