Vad är en värmebelastningen?

En värmebelastningen är ett mått på hur mycket värme behövs i timmen för att värma ett visst utrymme, och för att upprätthålla en önskad temperatur. Ett antal faktorer gå in i beräkningen av värmebelastningen, och det finns flera programvaror som ger människor möjlighet att ingående variablerna för programvaran för att köra genom en beräkning som kommer att avgöra värmebelastningen. Man kan också göra matten för hand, en färdighet som ofta lärs ut till personer som installerar värmesystem, entreprenörer, ingenjörer och människor i liknande branscher.

Uppvärmning last uttrycks vanligtvis i British Thermal Units (BTU) i timmen, med hjälp av en bekant enhet energi för att se till att människor omedelbart förstår vad mätningen betyder. Värmebelastningen beräknas innan du installerar en värme-och kylsystem, för att avgöra vilken storlek skulle vara mest lämpligt, och det är också beräknas vid utformningen av en struktur för att genomföra förändringar som kommer att göra strukturen mer effektivt.

Naturligtvis är storleken på en plats en nyckelfaktor i värmebelastningen. Det tar mindre energi för att värma ett mindre utrymme än det gör en stor en. Layouten av utrymmet kan också spela en roll, med faktorer som takhöjd, antal rum i en struktur, och så vidare påverkar värmebelastningen. Potentialen för värmeförluster genom dörrar, fönster och andra öppningar är ett annat bekymmersamt område, vilket är den energi som krävs för att värma luft från utsidan, om den används för ventilation. Saker som isolering kan minska värmebelastningen genom att minska värmeförlusten.

Förstå värmebelastningen är viktigt. När du installerar en värmare, om värmaren är för liten för det utrymme, kommer den att kämpa för att värma upp den och använder mycket energi i processen. Å andra sidan, om värmaren är för stort för utrymmet, kommer det fungerar inte effektivt, genererar slöseri med energi som ökar livslängden kostnader i samband med strukturen. Värmebelastningen kan också vara en viktig faktor vid bedömningen hållbarhet och funderar på förändringar som kan göras för att göra en struktur mer hållbar.

När en värme och kyla konsult anländer till en struktur för att bedöma behoven kommer mätningar av utrymmet tas och ett antal iakttagelser kommer att noteras ned. Denna information kommer att användas för att beräkna värmebehov så att en lämplig rekommendation för ett system kan göras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.