Vad är en vagnsbult?

En vagnsbult är en typ av fästanordning som är utformad för att användas med trä, även specialiserade versioner kan användas för att fästa metallkomponenter. Även känd som plog bultar eller muttrar tränare vagnsbultarna är mycket vanliga och finns i många järnaffärer i ett urval av storlekar. Man kan också beställa specialitet versioner direkt från tillverkarna, om de har ett behov av ett särskilt slag för ett visst projekt. Vagnsbultarna är också bra att hålla runt huset, för folk som gillar att hålla ett grundläggande utbud av användbara verktyg och utrustning för reparationer och andra uppgifter.

Utformningen av en vagnsbult inkluderar ett runt huvud med ett externt gängade bultar som skjuter ut från den. Undersidan av huvudet, en fyrkantig montering är monterad. Detta montering griper trä bulten placeras och fästes, hålla bulten från vrida eller vända och upprätthålla en trivsam, smidig passform. Som en variation på den grundläggande vagnsbult är torget montering ersätts med mönster som används för att hålla bulten på plats när den används tillsammans med andra metallkomponenter.

Precis som andra bultar är vagnsbult utformad att användas med en mutter som används för att fästa bulten och fäst den på plats. Muttern är bärbara skärpas till ett rimligt passform, eller dras åt med hjälp av ett handverktyg som kommer att låsa vagnsbult på plats, se till att det inte kan röra. Specialiserade versioner kan göras från metall som står emot korrosion så att de kan användas i fuktiga miljöer eller miljöer där frätande kemikalier utnyttjas.

vagnsbultarna placeras normalt i förborrade hål. Det är viktigt att välja en bult av rätt bredd för en ansökan, om bulten är för smal, får fäste misslyckas för påfrestningar, vilket ett objekt att bryta. Om vagnsbult är för stor kan den stress de omgivande trä eller metall, och orsaka sprickor. Längd är också viktigt, som bulten måste vara tillräckligt lång för att gå igenom det material som fästes, men inte så länge att de utskjutande slut blir en olägenhet.

Många bitar av flatpack möbler kommer med vagn bultar som man kan använda bulten möblerna tillsammans. Dessa skruvar kan åtföljas med en liten skiftnyckel för att fästa nötter, eller människor kan behöva använda en nyckel för sig. Det är en bra idé att göra en vana att räkna fästanordningar före montering möbler, för att bekräfta att allt som behövs är närvarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.