Vad är en underenhet?

A är underenheter en grupp av delar sätta samman till en del av en färdig montering. En församling hänvisar till en grupp av komponenter tillsammans för att göra något som utför en specifik uppgift. De vanligaste områden där en underenhet kommer att användas är inom elektronik, optik, och datorer.

Elektroniska komponenter används i ett stort antal av hemelektronik. Små hushållsapparater som mikrovågsugnar och bärbara mediaspelare har underenheter. I en mikrovågsugn finns värmeelement, elkontakter, och själva kontrollpanelen. Alla tre av dessa områden kan innehålla mindre grupper av delar eller underenheter.

Kontrollpanelen kommer att innehålla elektronisk underenhet. Vanligtvis består den av ett kretskort eller PCB, och även en lysdiod eller LED, display. Knappsatsen som styr tillagningstiden är också en del av elektronisk underenhet. Dessa tre punkter är sammankopplade med hjälp av en lödkolv. Den elektroniska underenhet sedan parad med värmeelementen, pluggar, och foderrör för att göra mikrovågsugn.

Elektroniska apparater som mobiltelefoner eller tv har också elektroniska underenheter. Displayen och PCB för bärbar mediespelare och mobiltelefoner, medan mycket mindre än de i en mikrovågsugn, fungerar på ett liknande sätt. Mobiltelefoner har ytterligare radiofrekvens, eller RF, komponenter som tillåter dem att plocka upp signaler cell tornet. Komponenterna är sedan paras med omgivande bostäder för att slutföra gadget.

TV kombinera både elektroniska komponenter och en optisk underenheter i tillverkningsprocessen. Den elektroniska PCB hus alla "hjärnor" som gör att TV att fungera som kanal och volymkontroll. Den optiska underenheter förvaltar skärm, eventuellt flytande kristaller, även känd som LCD eller plasma. Optiska komponenter är också en del av kameror, projektion utrustning och teater belysning.

Datorer har anpassade komponenter som är unika för deras tillämpning. I en dator delutrustning, finns flera elektroniska komponenter slås ihop för att bilda centralenheten, eller CPU. Processorn är själva en del av den dator som kör maskinen. Den innehåller minnet, bearbetning och ljud underenheter som vanligtvis består av flera PCB.

Var och PCB kan innehålla hundratals komponenter som fästs vid PCB med hjälp av lödtenn. PCB är då parad med andra PCB för att bilda en del av datorn som ansvarar för en viss funktion. När alla av tillverkningen är klar, är PCB in i ett ärende som ligger till datorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.