Vad är en turbin pump?

en turbin pumpen är en centrifugalpump som främst används för att pumpa vatten från djupa brunnar eller andra underjordiska och av människan skapad bådar vatten till vattenledningssystem. En centrifugalpump består av en pumpaxeln, en roterande anordning som kallas ett pumphjul, och en motor eller en motor. En turbin pump kan bestå av flera delvis öppna eller slutna pumphjul, även känd som "steg. " En metallplatta heter vant stöder blad av fläkthjulet i en öppen eller halvöppna pumphjul, medan en sluten impeller, omsluter vant pumphjulet blad. Turbinen pumpen också består av ett vattenintag punkt och en vattenföring punkt.

Turbinen pumpmotorn är oftast placeras ovanför vattenytan, men undervattensfarkoster typer finns tillgängliga beroende på kravet på ansökan. Den totala energi som krävs av den pump för att flytta vatten från källan, dvs förrådstanken till utsläppspunkten kallas total huvudet. Den totala chef för en kraftfull turbin pump kan överstiga flera hundra meter (över 70 meter).

På drift, hamnar i vattnet mitt i den roterande pumphjul, som är känd som "öga" av fläkthjulet. Pumpaxeln är en stång av stål som överför ström från motorn eller roterande motor på impellern. Vidare är vatten snabbare och sköt ut sig längs blad i impellern till nästa impellern, om någon, och slutligen att stänga av pumpen. Således är el omvandlas till mekanisk energi, vilket leder vattnet rinna under en viss press. Som ett resultat av denna mekanism, går in mer vatten pumpen från vattenkällan.

Generellt turbin pumpar har en ständig huvud, och rinner vatten jämnt med högt tryck. Etapperna kan kopplas i serie för att öka chef kapacitet turbinen pumpen. Två vanliga typer av turbin pump är dränkbara pumpar turbin och djup brunn turbin pumpar, som också kallas vertikal turbin pumpar.

Precis som namnet antyder, dränkbara pumpar turbin består av en dränkbar motor. Pumpen installeras precis ovanför motorn, och båda dessa komponenter är suspenderade i vatten. Dränkbara pumpar använda slutna pumphjul och är enkla att installera och underhålla. Dessa pumpar drivs enbart med el och kan användas för att pumpa vatten från mycket djupa och sneda brunnar. Dessutom är de sannolikt kommer att träffas av blixten och kräver konstant flöde av vatten i hela motorn.

Deep bra eller vertikal turbin pumpar är speciellt framställt för pumpning av vatten från brunnar. Vertikala turbin pumpar är billigare än dränkbara pumpar turbin med liten diameter. Dessa pumpar består av öppna eller halvöppna pumphjul. De impellrar måste regelbundet anpassas för en väl fungerande pump.

Vertikal turbin pumpar används främst i de brunnar där vattenytan varierar regelbundet. Dessa pumpar kan köras på både förbränningsmotor makt och elkraft. Installation och reparation av dessa pumpar är svårare och dyrare än andra centrifugalpumpar. Trots denna nackdel, ger en vertikal turbin pump högt flöde och hög verkningsgrad.

Turbine vattenpumpar används för olika tillämpningar, t. ex. pumpning av vatten för bevattning, brandbekämpning, vattenkraft, och behandling av avfall vatten. Den stora fördelen med turbinen vattenpumpen är dess låga varv per minut, eller RPM, med en hög och konstant huvud. Denna funktion gör det möjligt att använda dessa pumpar för kontinuerlig pumpning av vatten från djupa brunnar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.