Vad är en smidespressar?

Smide är en process som används för att bilda metall i stora mängder identiska delar. Den används ofta i tillverkningen av bilar och för att förbättra egenskaperna för den metall som används. De produkter som tillverkas genom smide kan vara stor eller mycket små och kan vara gjorda av stål eller någon annan metall. Smide ändrar form och storlek, men inte volym, av en del.

I smidesprocessen är kraft som anbringas på metall så att den sträcker sig bortom sträckgräns. Den kraft som används i smide skall vara tillräckligt starka för att ändra materialet, men inte så stark att den bryter den. När materialet former till en ny form, kallas detta sträckgräns , och när det bryts, detta kallas frakturen punkt .

Det finns många olika maskiner som används i smide processen. En smidespressar används för att bilda bil hjul, bussningar, kugghjul och andra delar. En smidespressar använder hydrauliskt tryck för att utöva tillräckligt stor kraft för att trycka på stål eller annat metall till önskad form. En smidespressar kan placeras antingen vertikalt eller horisontellt.

I smide, kan en mekanisk smidespressar också användas. En mekanisk smidespressar lagrar energi i en motordriven svänghjul. Denna energi driver en vädur via en annan mekanisk anordning, oftast en vev. Den ram är betydligt lättare än den hammare som används i andra program.

RAM som används i en mekanisk smidespressar är långsammare än en hammare och manipulerar av metall genom att klämma. Mekaniska Smidespressar kan ha en kraft så stor som 12. 000 ton. Även den mekaniska smidespressar är enorm, kan det skapa inte så komplicerad eller stora bitar som hammare kan.

En annan form av smidespressar är den hydrauliska smidespressar. Dessa pressar använda högt tryck vätska och är långsammare än hammare med en faktor på cirka 100. Den hydrauliska smidespressar används för komplexa dö smide. Pressar med en kraft på 50. 000 ton används för smide stora flygplan delar. Det finns också stora hydrauliska pressar med en kraft på 78. 000 ton som kan användas i vissa delar av Europa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.