Vad är en skärbrännare?

en skärbrännare är en metallbearbetning ficklampa som är speciellt utformad för att användas för att skära metall. Skärbrännare används på stål och kolstål, och i regel inte säkra för andra typer av metallegeringar. En skärbrännare ger ett alternativ för att skära genom metall, allt från små bitar på en juvelerare bänk till stora bitar som deltar i konstruktionen av en byggnad. Ett antal säkerhetsåtgärder krävs vid arbete med en skärbrännare, eftersom dessa enheter kan vara extremt farligt.

skärbrännare använda ett flöde av gas för att värma upp metall, följt av en explosion av trycksatt syre som reagerar med den heta metallen, oxiderande det. Raden av oxidation skapar en klippa som vanligtvis är fodrad med slagg som måste tärt att skapa en färdig kant. Skärbrännare kan användas för uppgifter som att forma stål, kapning balkar, skära ut hål i stål, och så vidare.

Arbeta med en gas som bränsle ficklampa kräver väl fungerande tankar, myndigheter och slangar. Allt måste vara i gott skick för att säkerställa att arbetsmiljön är säker, och för att undvika farliga situationer som bränsleläckage eller spontan antändning av gas som används. Dessutom måste väl ansiktsskydd bäras tillsammans med tunga kläder och skor så att gnistor kan inte brinna operatören.

Det är också viktigt att arbeta i en säker miljö när du använder en skärbrännare. Brännbara material måste förvaras utom av området så att de inte fattar eld medan lampan används och arbetsytan måste hållas rena och väl organiserat så att föraren vet var allt är. Operatörerna måste också vara på jakt efter slagg och bitar av metall så att de kan undvika att trampa på dem, eftersom den heta metallen kan bränna rakt igenom ett par boot sula. Brandsläckare är lämpligt för att fastställa måste också vara lätt tillgänglig.

Ett antal företag som säljer skärbrännare och tillbehör. Dessa leveranser är vanligtvis köps av människor som har genomgått någon utbildning för att lära sig att arbeta med sådana verktyg på ett säkert sätt. Sådan utbildning kan ofta erhållas genom community college, skolor handel och konstskolor som studenterna bekanta med svetsning, inklusive en säker användning av en skärbrännare. Nya studerande köpa sin första utrustning kan få tips och råd från instruktörer, men de flesta skolor uppmuntra eleverna att använda skolans utrustning och bli bekant med den innan de köper sin egen.

Akut svarade också lära sig att arbeta med skärbrännare, som de kan behöva för att skära genom metall under sitt arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.