Vad är en mobilkran?

En mobilkran kan vara mycket enkel, med bara en teleskopbom på en plattform, eller kan en full storlek kran. En standard kran är en maskin som används för att lyfta tunga föremål. Denna typ av maskin är försedd med en vajer trumma, kedjor och en kontrollpanel. Fördelen med en mobilkranen är ytterligare flexibilitet att få tillgång till anläggningar och utrustning som annars är svåra att nå.

Det finns fem typer av mobila kran: lastbil, sida hiss all terräng, sökrobot och järnväg. Alla kranar skall bedrivas av utbildad personal, och denna typ av arbete är ofta kompletteras med ett team av människor. Beroende på storleken av lasten och placeringen av kranen, kan ett fläckat krävas för att säkerställa att lasten är korrekt installerad.

De flesta människor är bekanta med lastbil kran, där den faktiska kranen är monterad på själva lastbilen. Denna typ av enhet kan färdas på större vägar och motorvägar. Denna extra flexibilitet gör det möjligt att transportera stora laster och tillgång till ett brett spektrum av platser.

En sida hiss kran är en annan typ av mobil kran kan transportera material och hissa stora containrar. Mycket stora containrar lyfts med hjälp av ett par tranor sida hiss. Den extra fördelen av detta mobilkranen är att den kan användas för att lyfta en container från marken, vilket ger extra flexibilitet.

Alla terräng kranar kan resa på vanliga vägar med ganska hög hastighet samt över terräng. Denna typ av mobil kran har alla hjul och krabbstyrning för extra flexibilitet. Förmågan att täcka olika terränger i samma utrustning är mycket viktigt vid arbete på ny-och utvecklingsprojekt.

Den största fördelen med en sökrobot kran är förmågan att snabbt lyfta objekt med mycket lite inrättas. Storlek och utformning av kranen placering på underredet, tillsammans med spår, tillåter användare att undvika att processen att stabilisera kranen. Istället eliminerar blotta tyngd av kranen, tillsammans med längre kontakt med marken detta krav för alla utom de tyngsta lasterna.

En järnväg Kranen är särskilt utformad med flänsade hjul så att den kan färdas längs järnvägsspåren. Dessa enheter används för underhåll och lasta gods i järnvägsvagnar. Ibland är de också involverade i återvinning när lastbilar välta eller spill deras last.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.