Vad är en lettring Tool?

En lettring verktyg används tillsammans med en svarv med emboss ändarna av metallrör och schakt. Den präglade spåren kan fungera som handtag för användaren eller bättre väggrepp för gummi eller plast täcker. Den lettring själva verktyget består av flera roterande kuttrar som innehas mot metallskaftet eftersom den beror på svarven på en relativt låg hastighet (500 v /min i genomsnitt). Turning är en metod som cylindriska bitar av metall eller trä är spunnet på plats med en variabel hastighet elmotor. Som pjäs snurrar kan olika skärverktyg placeras mot den eller ta bort material eller klippa figurer. En lettring verktyg faller någonstans mellan en gravör och en punktskrivare.

Det finns i allmänhet tre former som genereras av lettring verktyg-raka linjer, diagonala linjer och en diamant mönster. Lettring verktyg inte kommer i en mängd olika storlekar och skära mönster, beroende på syftet med verket. Den diamant mönster är vanligast med handtag, eftersom det skapar mest dragning mellan en användarens hand och axel. Diagonal och rak knurls används i allmänhet för att ge extra dragning till en yttre handtag eller andra bindväv pjäs.

För att skapa en kordera mönster måste svarv hålla metall bit perfekt rak-en förutsättning machinists kallar "sann". När svarven börjar sin tur är en speciell hållare för lettring verktyg knutna till arbetsbordet. Den lettring verktyget spänns fast i hållaren och försiktigt riktas till svarvning stycke med en liten vev. Eftersom lettring är ett slitande process bör maskinisten använda ett generöst utbud av maskinens olja på den roterande axeln. En lettring verktyget gör sällan en fullständig avtryck första gången det trycks mot axeln. Machinists brukar göra flera pass med lettring verktyget gör det möjligt för enskilda klippaggregatet att göra små biter i metallen.

En lettring verktyg passar bäst för mjukare metaller såsom aluminium eller standardform stål. Hårda metaller som titan skulle förmodligen förstöra verktyget innan prägling kunde ske. I kommersiella verktyg och dö affärer är det inte ovanligt att se lärlingar och ingångsnivån personal i den lettring svarven uppsättning. Lettring axlar för skruvmejslar och andra handverktyg kan vara mycket repetitiva och tidskrävande, vilket gör uppgiften perfekt för arbetstagare med liten tjänstetid. Men kör en lettring operation framgångsrikt kan leda till mer avancerad svarv arbeta med mer intressanta snittmetoderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.