Vad är en lateral avlopp?

En lateral avlopp är en avloppsledning som ansluter en struktur för de viktigaste kloakledningen. Tekniskt sett är en senare avlopp inte ska ha några tillflöden, men på ett flerfamiljshus egendom, får i sidled avlopp delade faktiskt att nå VVS flera olika bostäder. I sidled avloppet ansluter inomhus VVS av ett hus med avloppsledningar som transporterar bort avfallet för behandling och bearbetning.

Tekniskt sett är den laterala avlopp ansvar fastighetsägaren. När någon uppför nya byggnader måste de betala för anslutning till avloppsnätet, inklusive placering av ett sido-och placeringen av mätare för att övervaka användningen. Månatliga avgifter måste också betalas ut, vanligen på grundval av hur mycket vatten som leds till en struktur med logiken att det som kommer in måste komma ut. Men en gång installerat, kan ansvaret bli oklar.

Problemet är att medan en lateral avlopp hör till fastigheten, om ett problem uppstår kan det bli en folkhälsofråga. Detta innebär att ibland tjänstemän kan steg i att lösa ett problem, även om det inte är deras juridiska ansvaret, för att hålla människor säkra. I många samhällen, program som betalar för inspektioner av laterals och som kommer att täcka kostnaderna för reparationer är tillgängliga. Dessa program se till att frågor som raster och blockeringar åtgärdas innan de blir ett problem.

Det vanligaste problemet som uppstår i sidled är en blockering. Blockeringar åtgärdas genom att gå till avlopp rena ut, en pipa som skjuter ut i sidled, vanligtvis strax innan det går in i strukturen. En orm och andra enheter kan sättas i cleanout att rensa blockeringen och låta avloppsvattnet rinna ned i sidled. Läckage och raster är ett annat problem, särskilt i områden med kallt väder, eller när en lateral är fabrikationsfel, gräva för nytta placering, och så vidare.

avloppet sidled är i allmänhet utformade för att köra ned, så att gravitationen innehållet i avloppet viktigaste. Detta bidrar till att minska risken för återflödet, en oönskad situation där orenat avloppsvatten bubblar tillbaka upp i hushåll VVS såsom dusch. Däremot kan en blockering kraft avloppsvatten i hushållet VVS eftersom den har ingenstans att gå. När återflöde sker, är det viktigt att bleka området efter blockeringen har avslutats korrekt, eftersom orenat avloppsvatten kan innehålla skadliga mikroorganismer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.