Vad är en lampa?

En lampa är en elektrisk säkerhetsanordning som anger när ett fel är närvarande. Vissa fel indikatorerna också programmeras att avbryta makten tills felet kan lösas. Fel indikatorer används för en mängd olika elektriska system, och det finns en rad olika stilar finns. De högt betraktas som ett av många alternativ som kan öka säkerheten och genomförbarheten av ett elektriskt system.

I ett hem, kan en lampa att integreras i ett kärl eller grenuttag. Om enheten upptäcker ett fel i kretsen, kan den återställas, skär av strömmen tills någon fixar den, eller den kan lysa, vilket indikerar att ett fel finns och att det kan vara en säkerhetsfråga. Vissa fel indikatorer ljud också en ton, som kan vara speciellt användbar för synskadade personer som kanske inte annars vara medveten om att det finns ett problem som kräver deras uppmärksamhet.

Ett fel på ett hushåll krets kan orsaka en rad av problem. Dessa problem kan växa ännu värre i industriella kretsar, där hög effekt utrustning kan anslutas. I dessa situationer kan en lampa användas för att övervaka strömförsörjningen till en anläggning eller på särskilda kretsar för att identifiera fel när de inträffar. För stora och högt automatiserade anläggningar får felet indikatorn feedback till en station, där det kommer att varna någon som håller ett öga på utrustningens prestanda avsides.

Power överföringssystem även använda fel indikatorer. I detta fall skickar lampa ett meddelande till anläggningen där folk övervaka säkerheten i systemet, vilket visar att det finns ett fel och att uppmärksamma platsen för felet. En av fördelarna med att använda en lampa är att den kan användas för att direkt elektrisk besättningar att den exakta lokaliseringen av ett fel, i stället för att tvinga dem att vandra längs en lång linje i ett försök att ta reda på var problemet uppstår.

Fel indikatorer används också i test kretsar och kvalitetskontroll för elektriska komponenter, apparater och utrustning. Felet indikatorn ljud eller ljus för att indikera att alla inte är bra med en krets, och att problemet bör åtgärdas innan kretsen är godkänt för användning eller försäljning. För känslig elektronik såsom flygsystem kan felet indikatorer ingå bland de varning indikatorer som används för att varna operatörer att problem med systemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.