Vad är en kloak Lateral?

En avlopp lateral är det underjordiska rör som ansluter en bostad eller företag till avloppet linjen. I allmänhet är det gjort av segjärn minst 4 inches i diameter. Vissa lokala regeringar anser att hela anslutningsröret att tillhöra den homeowner eller företagets ägare.

På andra håll kommer en stad eller county ta ansvar för den del av ett avlopp sidled mellan den centrala budgetposten till egendom linje. Avlopp laterals kan redovisa mer än 50 procent av röret i vissa system. Tyvärr är privatägda underjordisk del av en lateral ofta för givet förrän ett problem bryter ut som inte kan ignoreras-som orenat avloppsvatten säkerhetskopiera i en bostad.

Ett antal saker kan kompromissa en lateral. Främmande ämnen eller föremål som fett eller engångsblöjor spolas ned en toalett kan ibland skapa en träsko. Trädrötter push ibland genom sidan av en lateral. Eller, med tiden, kan en mycket gammal avloppsledning sidled pipa helt enkelt korrodera och spricka.

Även om lokala och statliga domstolar har i allmänhet slagit fast att offentliga medel inte bör användas för att reparera privatbostäder, är avlopp laterals beviljas ofta en undantag eftersom de har direkt anknytning till den allmänna hälsan i grannskapet. Avloppsvatten eller förorenat vatten som kommer ut från en kloak sidled ofta kan tränga in i kommunala grundvattnet och därmed blir allas problem. Med detta i åtanke har städer över hela den amerikanska program som inletts under de senaste 10 åren för att hjälpa till med-eller i vissa fall, ta upp helt-Kostnaden för fastställande fel eller avbrott i sidled röret.

Ansvar ibland blir komplicerat, men när flera hus delar samma sidled. Generellt gäller att avlopp sidled går lätt ned till stambanan, vilket gör allvar att göra det mesta av arbetet. En Y-montering och vertikalt rör krokar i sidled nära dess ursprung att ge tillgång till de större röret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.