Vad är en kapsåg?

En kapsåg är en speciell typ av handsåg som är särskilt utformade för att skapa crosscuts. En Crosscut är en typ av snitt som görs på nästan en rät vinkel och går i riktning mot träfibrerna. Om hugga ned ett träd, en crosscut skulle vara den typ av nedskärning gjorts rakt över trädstammen.

träfibrerna är textur, justering och allmänna utseende på ett trästycke. En träfibrerna kan vara rak, förreglas, eller spiral. Det finns också några ovanliga träslag korn, som de kallas vadderade , fågelperspektiv , lockig , fiddleback , och tiger . Förmågan hos kapsåg att skära med säden är särskilt nyttig när du sågar igenom stockar och grenar. Det är också användbar för träbearbetning när forma trä i en viss metod kräver den naturliga ådring.

En kapsåg är gjord med tänder som är vinklade tillbaka. Tänderna på kapsåg också har en fasad kant. Denna konstruktion gör att kapsåg att agera ungefär som kanten på en kniv. Därför är kapsåg kunna skära igenom trä och inte riva det som att rippa såg.

reva såg skiljer sig från kapsåg i att det skär i en riktning som är parallell med träfibrerna. Undersökningsperioden såg fungerar mer som en mejsel i det att den lyfter små skärvor av virke i syfte att skära igenom träbiten. Trots skillnaderna i hur rippa såg och kapsåg arbete, både resulterar i en ren skär och kan skära i en rak linje.

Efter många användningsområden, såg bladet crosscut blir avtrubbade. Tänderna på kapsåg bladet kan också gå sönder eller chip, eller bladet kan nafsa helt om för mycket tryck appliceras medan du sågar. När detta inträffar är det nödvändigt att ersätta bladet kapsåg. Detta görs genom att skruva loss bladet från ramen för kapsåg och ersätta det med ett nytt blad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.