Vad är en bänkslipmaskin?

En slipmaskin är ett verktyg som vanligtvis används för att forma och slipa metall eller metall verkstadsutrustning. En bänkslipmaskin, som ofta kallas en piedestal kvarn, är en ganska enkel typ av maskin som är ansluten till en bänk, som kan höjas till lämplig arbetshöjd. Det oftast har två slipstenar, varje normalt en annan storlek. Det finns också oftast en toolrest framför varje hjul på en bänk kvarn, som normalt kan justeras och ställas in på att skapa mer enhetliga kanter.

Det finns olika konstruktioner av bänkslipmaskiner. Vissa är gjorda för stora butiker, och andra är konstruerade för att endast mindre företag. Även en bänkslipmaskin är i allmänhet en butik verktyg finns det några avsedd för hemmabruk. Dessa kan användas för att slipa icke-workshop poster såsom saxar, trädgård saxar och knivar gräsklippare.

två hjul tenderar att ha olika kornstorlekar så att en mängd olika arbeten kan utföras med en enda maskin . Vissa bänkslipmaskiner, till exempel, säljs med en 36 grus hjul och en 60 grus hjul. Den 36 Gruset hjulet är kursen och används vanligtvis för avverkning. Den 60 grit hjul, som är finare, är bra för att röra upp verktyg, men det är inte bra för hening dem.

Dessa maskiner är normalt inte avsedda för precisionsslipning. Resultatet är oftast grova, även när ett hjul anses för finslipning. Beroende på jobb, ytterligare slipning kan vara nödvändigt med en annan typ av slipmaskin.

Det finns normalt en mängd olika hjul storlekar. De kan också göras i olika material. Den vita hjul som ibland finns på bänkslipmaskiner är typiskt gjord av aluminiumoxid. Detta material förnyar sig själv som den används. Den har en minskade risken för överhettning och träskor mindre ofta. Nackdelen är dock att aluminiumoxid hjul måste bytas oftare.

bänkslipmaskin funktionerna varierar från ett märke till ett annat. Vissa modeller är mjukare och tystare än andra. Några har justerbara motorerna så att maskinens hastighet kan minskas för att förhindra överhettning. Andra har vatten brickor så att de objekt som behöver slipning kan kylas som användaren arbetar.

En bänkslipmaskin accessoarer kommer också att variera från en maskin till en annan. Några har vinklade V-spår toolrests att möjliggöra för slipning av borr. Lampor är en annan accessoar som användare kan ha nytta av. Det finns modeller med en enda lampa på toppen av maskinen. Det finns även modeller med en lampa ovanför varje toolrest.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.