Vad är en Trench Digger?

En är ett verktyg som används för att gräva diken exempelvis sådana som används av VVS eller elektriska tillämpningar. Verktyget är speciellt användbart för att installera sprinklers och andra sådana bevattningssystem. Trench grävare kommer i olika storlekar och olika typer. En del drivs av motorer, medan andra bara används för hand.

I vissa fall kan en enkel spade vara ett dike grävare. Vanligtvis, skyfflar som används för att gräva diken är mer begränsade än allmän användning skovlar. Detta beror diken vanligtvis inte behöver vara mycket omfattande, särskilt för allmän användning eller bostäder. I de flesta fall, diken behöver bara 6 inches (15,2 cm) bred, kanske mindre.

I de allra flesta fall är ett dike grävare tänkt som ett elektriskt verktyg. En går bakom skärbräde används ofta för jobb som kräver längre diken, även i bostadsområden. Vanligen använder de kedjor och vibrationer för att lossa och ta bort jord, ungefär på samma sätt en motorsåg skär genom träet. Vissa dike grävare kallas vibrerande plogen .

Ett dike grävare väljs ofta grundar sig på det jobb som måste göras. Grundläggande modeller kan gräva diken 8 inches (20,3 cm) bred och 12 inches (30,5 cm) djup. Detta kommer att ta hand om de flesta underjordiska sprinkler-och elsystem. I allmänhet underjordiska sprinkler och elektriska ledningar behöver mycket mindre utrymme än detta.

Men

, för den som behöver större projekt gjort, större grävmaskiner dike finns också. Även en grävskopa kan användas som ett dike grävare. I de flesta fall kommer detta enbart att behövas för industriella och medelstora projekt, som ofta kräver diken för att vara mycket djup och bred. Därför kommer mer traditionell grävning verktyg inte få jobbet gjort.

För den som söker ett dike grävare, antingen att hyra eller köpa, det finns ett antal faktorer att tänka på. Den första faktorer, såsom djup och bredd, har redan diskuterats. Den andra stora faktorn är hastigheten. Varje dike grävmaskin är klassad och hastigheten är ofta anges på maskinen. Det kommer att berätta hur många fot eller meter per minut diket grävare kan gräva. Den faktiska hastigheten kan bero på ett antal variabler, såsom diken djup och skick av marken.

I många fall kommer ett dike grävare göra det mesta av jobbet tillräckligt väl. Det kan dock finnas fall där ett dike måste gå under en trottoar. I dessa fall, en relativt ny uppfinning är Sidewalk Sleever ® används. Detta är en annan typ av diket grävare som används för hand. Detta verktyg möjliggör passage under trottoaren utan att bryta upp och att behöva ersätta den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.