Vad är en Skeleton Key?

Två typer av nycklar kallas skelett nycklar. Den första är den klassiska Skeleton Key utformad för att passa en överlämnats lås, som har varit i bruk i ungefär två tusen år. Den andra är en huvudnyckel, en nyckel för att passa en mängd olika lås och ibland kallas Skeleton Key på grund av dess mångsidighet. Antik skelett nycklar som inte används i stor utsträckning utom på gamla hus och antika möbler, men herre nycklar är en del av vardagen för många människor till exempel låssmeder eller personer som har hem eller företag med ett antal låsa dörrar eller enheter.

En antik Skeleton Key har klassiskt en lång axel, en enkel bit, och ett praktfullt dekorerade båge. Bågen är den del av ett skelett nyckel som innehas av den person som sätter in det. Många gammaldags skelett nycklar gjordes under en tid när utarbeta metallarbeten var uppskattad, så bågen kan ha dekorationer och prydnadsväxter blomstrar göra det mer särskiljande. Den biten är den del av en nyckel som faktiskt sätts in i dörren, och när det gäller en Skeleton Key är lite mycket enkelt, och kan öppna ett stort antal dörrar med lås som är tillräckligt lika för nyckeln som arbetet.

Ursprungligen var Skeleton Key kopplats ihop med en överlämnats lås. En överlämnats lås använder en uppsättning av plattor inne i låset som ansikte utåt, snarare än att köra parallellt med den yttre av de viktigaste, vilket är fallet med moderna nycklar. En nyckel som passar en överlämnats lås skulle passa mellan dessa plåtar, och den övre av de viktigaste skulle passa in i en depression för att hålla den på plats medan nyckeln vändes tvingar avdelningarna åt sidan och öppna låset. Dessa lås var avsedda för århundraden sedan, och var vanligt förekommande fram till början av nittonhundratalet, när säkrare lås utformats. För att få en Skeleton Key, kan konsumenter söka antikbutiker eller har en anpassad gjorts av ett bolag som levererar antika nycklar.

På grund av anpassningsförmåga Skeleton Key, var ordet också antagit att hänvisa till en nyckel eller huvudnyckel. En huvudnyckel kan öppna ett lås inom en fastställd familj av lås eller plats. Till exempel, många förare har en huvudnyckel som kan arbeta i tändningslåset och öppna alla av bilen dörrar längs med stammen och gas cap, jämfört med en betjänt nyckel, som bara tillhandahåller tändningen och förarsidan dörr. I ett annat vanligt exempel, kan ett företag ha ett antal låsbara dörrar som alla kan låsas upp med en huvudnyckel, men egentligen har separata lås, vilket gör att näringslivet att ge människor nycklar till kontor och badrum som inte är effektiva i hela verksamheten. Många hotell använder också denna teknik, vilket ger pigorna en nyckel till de lokaler, men gästerna enstaka nycklar till sina rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.