Vad är en Scratch Coat?

Scratch skikt bottenlagret eller beläggning av gips som används på en vägg. När han fortfarande våt, är detta jacka repas med en murslev eller någon typ av sågtandade blad. Inrättandet av ett nätverk av yta repor hjälper andra lagret av gips att ansluta sig till scratch pälsen ordentligt genom att låta överrock av gips för att ange repor och skapa ett band mellan två skikt.

Tillämpningen av skrapa beläggningen kan användas med bara om någon typ av vägg, inklusive nybyggnation. I början pälsen kan tillämpas på så olika väggytor som sten, sheetrock och till och med tegel. När detta underlack tillämpas på väggen, är det tillåtet att torka något. Tar dock skapandet av repor innan det första lagret av gips har en chans att ställa. Detta lämnar efter sig en ojämn yta med små fördjupningar som kan fyllas på andra lagret av gips ges.

Även om det finns kam-liknande verktyg som kan användas för att göra repor i den underliggande skikt, är det vanligare att använda sig av en murslev eller till och med en räfflad kniv för att skapa en serie repor. Den faktiska uppgiften att göra repor i puts är inte svårt alls. Eftersom scratch pälsen är det första lagret av gips på väggen, finns det ingen anledning att spendera mycket tid att få ett jämnare yta innan de bestämmer repor processen. I huvudsak behöver skrapa pälsen helt enkelt vara relativt jämn, men med små repor fördelade längs hela väggen.

När scratch rocken har fått tid att ställa in, den yta pälsen kan tillämpas. Även gips på denna täckfärg, kommer det andra lagret gips fylla i repor på underliggande skikt. Denna åtgärd skapar huvudsak punkter längs hela väggen där de två skikten samman och får skapa ett band som ger större stabilitet i den färdiga gips.

Även om det är möjligt att använda denna kombination av en skrapa päls och en täckfärg för gips någon typ av vägg, många yrkesutövare tenderar att avskräcka använda denna metod på tegelväggar. Anledningen till detta är att små mängder salt kan med tiden ansamlas i små nischer i tegel ytan eller blodigel i tegel från marken eller taklinje högst upp på väggen. Saltet kommer att försena torkningen av gips avsevärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.