Vad är en Rotary unionen?

En roterande unionen, eller roterande union, är en anordning som används för att genomföra vätskor och gaser från en punkt till en annan, ofta under högt tryck. Dessutom är en roterande union som syftar till att låsa in en ingång ventilen, roterande eller svängande att möta ett eluttag. Många roterande fackföreningar infoga flera portar, av vilka vissa är konstruerade för att hantera olika typer av material samtidigt.

En roterande union med en rak port överför ämnet direkt genom roterande unionen. Andra modeller inkluderar en armbåge port, som gör att materialet kan flöda ut i en vinkel, och flera hamnar. En multipel hamn roterande union ser ut som en perforerad cylinder. I slutet av flaskan är en gängad skruv med tätningar som låser vidare till utgången. Materialet överförs rinner ut i cylindern och ut ur ingång hål.

Vid en roterande union med flera ingångar, kammare åtskilda av sälar hålla material från oavsiktligt blandning. Denna typ av roterande fackliga används ofta vid tillverkning av plast och andra petroleumprodukter, för vilka flera ingångar kan behöva stramas upp, men hålls åtskilda.

roterande facket kan stå emot stora mängder av tryck och värme. Ofta är roterande fackföreningar tillverkad av rostfritt stål för att motstå korrosion. De också omfattar ofta kullager för att hålla rörelse roterande fackliga slät. Tätningar är gjorda av gummi och plast och kan behöva ändras med jämna mellanrum beroende på typen av material som överförs.

Den roterande unionen fungerar genom att utnyttja en ingång ventil och låsning till en annan enhet, t. ex. en tillverkning maskin. Eftersom roterande facket är att flytta, oftast vänder runt på en axel, den maskinen är ansluten till kan flytta och den roterande union kommer att rotera med den, vilket innebär att ett rörligt sammanhang kan upprätthållas.

Många löpande band infoga flera roterande fackföreningar, eftersom de är mycket mångsidiga och tar upp mindre utrymme än andra anordningar som är avsedda för samma ändamål. Rotary fackföreningar förekommer även i bilar och andra maskiner som kräver konstant leveranser av smörjning, luft eller andra vätskor för att rörliga delar ska fungera väl. Bromsar, till exempel använda roterande fackföreningar för att upprätthålla en konstant tillförsel av trycksatt bromsvätska. Rotary fackföreningar är också starkt används i råolja behandling, kemisk industri, handel livsmedelsproduktion och läkemedelsindustrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.