Vad är en Plasma Cutter?

En plasma cutter är en relativt enkel att använda verktyg för att skära stål och andra elektriskt ledande metaller. Dessa fräsar arbete med hjälp av en högspännings-ljusbåge och en komprimerad gas,vanligtvis luft. En elektrisk ljusbåge som alstras av en intern elektrod joniserargas som passerar genom ett munstycke, vilket skapar en koncentrerad båge plasma vidfräs's tips. Ljusbågen kontakter med arbetsytor gör en hög värmekrets som smälter en del mindre än 1 /16 "(1,6 mm) bred. kraft plasmaflöde sedan bokstavligen blåser ut den smälta området påarbetsstycket, vilket skapar en ganska ren skär med liten eller ingen slagg. Plasmanbåge färdas genom munstycket med en hastighet av upp till 20. 000 meter per sekund,och vid temperaturer så högt som 30. 000 grader Fahrenheit (16. 600 Celsius)!

Lätt, bärbar plasma skärare använda 110 volt med en effekt på cirka 12-35ampere. För att förenkla användningen, dessa maskiner har ofta med ombord luftkompressorer. Större fräsar är 220 volt system med en effekt mellan 50 och 80 ampere. Handhållna modeller kan användas för att skära någon ledande metall upp till? tum tjock (1. 25cm)medan industriella plasma skärare kan skära igenom 2 inches (5cm) av metall.

En av fördelarna med att använda en plasma cutter är att ytan påmetall utanför skärområdet är relativt svala, vilket förhindrarden varp-och lackskador som kan uppstå med andra låga fräsar. Atunna värmepåverkade zonen (HAZ) får också hjälp av mallar för exaktböjd linje skärning. Plasma skär upp till fem gånger snabbare än traditionellaficklampor och förlitar sig inte på mycket brandfarliga gaser. Många plasma skärare ocksåutföra samt gougers och kan genomborra metall snabbt och exakt.

Trots fördelarna med plasma fräsar finns det vissa nackdelar. Fräsen: s elektrod och munstycke kräver ibland byts som ökar kostnaden för insatsen. Icke-ledande materialt ex trä eller plast kan inte skära med plasma fräsar. En annan liten nackdel äratt plasmaljusbåge normalt lämnar en 4-6 grad avfasning på kanten, även om denna vinkel är nästan osynlig på tunnare material är det anmärkningsvärt på tjockare bitar. Gasformigt bränsle ficklamporanses bättre än plasma fräsar för tjockt stål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.