Vad är en Nyckelhålet Saw?

En nyckelhålet såg är ett precisionsinstrument skärverktyg med ett långt, tunt blad används främst för skärning snäva kurvor och små hål i mjukt trä, plast eller gips. Andra namn för verktyget omfattar alligator såg drywall såg och sticksåg. Nyckelhålet sågar ofta används för att skapa öppningar för rör och elektriska ledningar och för att göra små hål som inte kan göras med borrar, elektrisk såg eller bitar skruv beroende på storlek begränsningar.

bladet nyckelhålet sågen bifogas ett trä, järn eller plast handtag och blad varierar kraftigt i längd, bredd och antal tänder. De flesta nyckelhål sågblad är 5 till 15 inches (12,7 till 38,1 cm) i längd, med 5 till 20 tänder per tum. Nyckelhålet sågar kan vara fast eller fällbart, beroende på hur bladet fäster på handtaget.

En utdragbar nyckelhålet såg delar som allmänt ett järn handtag och olika bladen som fästes på styret med skruvar. Bladet kan också fällas in i handtaget för att skydda den mot böja eller skada om den är blockerad under användning. Fasta nyckelhål sågar är billigare och utför samma uppgift, men de saknar förmågan att dra tillbaka.

inom byggnadsbranschen, såg nyckelhålet har upplevt ändring för att göra det enklare och mer effektivt att använda för olika uppgifter. Nyckelhålet sågklingor med en vass spets är tillgängliga, och de här bladen försiktigt igenom drywall eller mjukt trä. Denna process eliminerar behovet av att använda en borrmaskin för att skapa det ursprungliga hålet, vilket sparar både tid och kraft.

Använda ett nyckelhål såg kräver först borra en förrätt hål i väggen och sedan sätta in kniven. Sågen flyttas fram och tillbaka långsamt för hand, och de nedskärningar bladet på baksidan stroke. Om en vass-tip blad som används, är en förrätt hål onödig och bladet är helt enkelt in i väggen och användas för att skära bort den önskade delen. Tillämpa övertryck på bladet och samtidigt minska bör undvikas, eftersom detta kan orsaka att bladet fastnar eller fastnat i väggen.

Äldre nyckelhål sågar kräver mer underhåll än nyare modeller, som de äldre versionerna har normalt crosscut tänder som måste manuellt slipas av en hantverkare. Mer samtida modeller av sågen har utbytbara blad som kan tas bort när de blir slöa eller skadade. Nyare fast verktygsläge nyckelhål sågar ofta ersättas fullständigt när det behövs, eftersom det oftast kostar mindre än att bladet reparerade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.